Nuffnang Ads

Friday, December 30, 2011

LAST ENTRY FOR 2011

dah hampir hujung tahun dah yeee...tinggal lagi lebey krg sehari jer lagi tuk abis 2011...ape new resolution korg semua..dah tecapai ke belom??? hehehe..ape lak list tuk new resolution 2012??? akak lakkk...bawak je la yg tahun 2011 nih ke tahun 2012 muahahahaha...

sebelom abisnya 2011...jom layanzzzz aksi si kecik tu mase gi becuti Melaka-PD mase cuti Krimas yg lepas...


si manja saya ♥

budak tak penah rase katil hotel, gini la rupenya

lapo lepas swimming kt hotel Melaka


jln² Mahkota Parade

lobby hotel

nih dah kt Telok Kemang...muka tak sabo nak swimming lagi

swimming lg kt resort PD...abis rentung ko nak

Pencarian Blogger Aktif oleh Mialiana.com

Pencarian Blogger Aktif
Pencarian Blogger Aktif oleh Mialiana.com
25/12/2011 hingga 31/12/2011


dah lama dah tak join ape² GA ni...tapi tuk penghujung tahun a.k.a penutup tuk tahun ni oklah kot klu nk meriahkan skit blog akak Mia...bukan kata tak aktif cuma kdg² mase yg terhad nak update entry..citenye bnyk huhuhu..apepon sesapo yg nak join jom reramai k...♥

wasalam ^_*

Monday, December 19, 2011

IRRITATING & ANNOYING

kelassssss mak ko jah bila tulis tajuk tu... ^___________________^

ni bukan apa, hanya sesi luahan hati jer...sesekali tu kene la ada entry yg berbaur ke"frust"san sket...tapi biasanya benda nih hanya tejadi tuk hal² kt opis jer...susah la bila keje org kita nak kene masuk campur kan.memangla kene ade team work, lg plak keje interrelated...bukannya tak nak menolong tapi kekadang malas nak menjawab dgn customer...teringin gak nak condem management tapi nanti kang dpt surat cinta plak...kt sini pembahagian keje & tugas tu macam tak kene je & totally UNFAIR!

bila disebut tentang team work, memasing dah phm kan...kalau dah nama team work tapi ko still nak wat keje sesorg, baik ko bukak co sediri & jd tokey je...haaaa amek semua ko wat!!!! tapi tu bukan masalahnya skg. the prob is keje org tapi kita yg nak kene setelkan & carik solution...mana taknya {ini bukan beniat nak singgung sesape} keje admin tapi drebar lori yg kene wat...huhuhuhu...harukan...bukan kata tak leh buat, cuma dr segi masa,pengalaman & teknik tu macam tak kene jeeeee...tanya satu, satu buat...emmmmm tahla belalang +____+

dari segi tugas dan keje pulak, lagi haru biru kucar kacir...staff rasanya skg ni dah mencukupi tapi boleh plak ade dok lepak² layan tenet...dan ade plak yg sampai nak kencing berak pon tak sempat. sebabnya nape, keje dah overload...tu nk cakap salah sape??? takmau cakap sape laaaaa. kepercayaan tu kene ada. tak kira la ko org baru ke lama...klu tak wat ape amik org keje kan...dari situ la baru kita nampak kebolehan & kemampuan ssorg tu...jgnla ko asyik nak campak semua keje kt org lama...org yg wat keje admin pon kene wat akaun...opppsssss +____+

keje akak ni, belah kanan customer, belah kiri boss...so "kalau gajah ngn gajah begaduh, pelanduk mati kt tetengah"...susah nak puaskan kehendak & permintaan semua pihak.kene ada tolak ansur & understanding...lg plak skg nih, akak yang banyak deal ngn customer...lg la pening nak melayan dorg...kalau boleh tak nak dah wat keje dealing ngn org nih...org yg tak dok tempat akak nih memang akan nampak akak macam rilek jer...tapi depa tak tau, dalam kepala nih memacam hal dok rolling...bila dpt balik umah tu, rase penatnya badan otak nih haaaa

lagi satu akak punye pesen kan, tak suka la org dok tanya hal yg sama 2-3 kali...ok gini, kalau ko dah tanya something @ nak mintak akak watkan sesuatu kan, akak mesti dah take note psl hal tu...when I said, i'll check and come back to you, mintak sbr k...jgn ko asyik dok dtg tanya...sehari sampai 5x pon ada...soooooo irritating & annoying makkkkk!!!!!! kalau benda tu dah bezaman, nak kene filter from email @ archive document, so be patient laaaa...i'll need sometime to recall the thing kan...haishhhh...nih dah tak lama lagi nak appraisal tuk tahun ni...tak tau la bape bnyk dpt..bnyk worst from good @ better then last yearnya performance...tunggu je la k...

ape pon, i just wish that things @ jobs are getting better & easier in next year...just pray for the best for me & all...lgpon inilah tempat akak cari rezeki tuk family...serase malas sangat dah nak carik keje lain...but i'm not sure how far my patience can last...just hoping from Allah all the time...Amin

wasalam ^_*

Thursday, December 15, 2011

MODE : SWING-SWING

^____________________________^

dah 2 hari mode keje swing² aje...tak tau nape...keje banyak tapi di letak tepi...dipikir, ahhhh esok pon boleh buat...perasaan yg sama mcm semalam "em esok boleh buat" tapi hari ni...sama jgk mcm semalam...ehhhhh pusing daaaaa ayat akak +____+

nak kata tak sehat, alhamdulillah jer rasanya. nak kata kene marah ngn boss, dalam minggu nih belom ada lg kot. abis tu napeeeeee ekkkkkk....

kata org, dalam kita melakukan ape pon keje, kene la ada momentum @ motivasi yg nak menggerakkan minda dan badan tu...kalau semua tu dah kurang agaknya mcm ni la jdnya...sebab nak abis tahun 2011 kot...mungkin jugak...plan tuk tahun depan takde ape lagi...tapi sebelom nih penah ade keee ?? +____+

kekadang minda yang mengawal setiap pelakuan kita...kalau kita dah setkan MALAS...maka itulah yg tejadi...sebab tu, sebelom kuar umah nak ke opis, minda kita ni nak kene disetkan @ nak lagi bagus kan, sertakan dengan niat "sahaja aku pegi keje dan buat keje kt opis tu bebaik, takmau layan FB, Youtube segala bagai" okeh tak ???

dah kul 1230 pm, nak kuar lunch dah stat hujan...tapi perot pon dah ngaum...sabarlah wahai perot ku...sesekali kempis sket takpe kan kan kan

wasalam ^_*

Wednesday, December 14, 2011

HELLO ~___~

entry yang tah pape sambil nunggu my other half menjemput ahakssss...dah penat, ari yang malas, keje pon satu ape pon tak buat...bosan tahap GABAN...eh, gaban tau bosan ke ???

dah abis setengah hari konon nak mendesign belog..sudahnya template yang kosong tak menarik langsung jgk yg jadi pilihan...maner la ade org nak nyinggah kalau gitu rupenya...huhuhuhu...

kene becoti kot rasanya nih...tapi nak kemana...hmmmmmm...dah lama jgk tak kemana²...

ok dah...sebelom merapu raban lagi jauh...akak better stop now!!!

wasalam ^_*

Friday, December 2, 2011

LEWRE WAREHOUSE SALE

nampak tajuk tu??? menarik tak adik kakak semuaaaa?????? so sesiapa yg bedekatan tu boleh rajinkan diri menghabiskan duit korg yeeee...kan dah gaji tuuuu...so takde masalah laaaaa kan kan kan kan....


2-4 December 2011
Lewre Warehouse Clearance
Products Offered
Mens & Ladies Footwear
Hand Bags

Time : 10am to 7pm
Location (Tel 603 5637 3111)
Lwere International Sdn Bhd
Lot 1 Jalan Nilam 1/1
Subang Hi Tech Industrial Park
Shah Alam


TERMS
Goods sold are not exchangebale, refundable or repairable
Please check your goods before leaving
Credit card payment only for purchases above RM100

ape lai, akak ngn Miss Olley Berry pon cepat² la bekejaran ke tempatnya lunch hour tadi...kuar kul 12, balik opis ngam 2 ptg...cam org gomen lak (sori ye sesape yg keje gomen tu) maklum la, kami keje private nih takde rehat lelama even ari Jumaat pom huh...sanggup abaikan perut nih dulu kalau dengar ade sale nih - kemaruk!!!

sempat la bedal sepasang pump shoes...rege asal (kt kotak la RM139.90) tapi mase sale nih dapatla RM50...oklah kan (kalau kene tipu pon nasebla tuk org yg kemaruk cam akak nih huh)


okeh, ni mase testing kt warehouse
mase tengah test nih lom perasan lagi satu perkara...balik jer opis tetiba
-
-
-
-

korg nampak tak bunganye???
uwaaaaaaa camner leh tak perasan bunganya lain kalerrrrrr...

hmmmm ni la yang malas kalau g warehouse sale...nak kene berebut ngn orang ramai...basah ketiak, cair mekap...alih² dpt bunga kaler lain...seb baik saiznya sama...kalau tak lg haru...so kan next time, tak kira la org ramai ke, sesak behimpit ke...TOLONG laaaaaa igt ni

Goods sold are not exchangebale, refundable or repairable
Please check your goods before leaving


tapi tetap nampak cantik kan...

ni view ala² kt butik plak...

tapi akak nih jenis bangsa tak kisah punye...kalau dah bekenan, ade akak kesah korg nak cakap aper...lg plak, nampak lain sket kan kan kan...selalu beli kasut @ selipar sama jer kiri kanan, sesekali kita kasi lain la plak #________________# (stok cover malu sediri)

agak² la kan...kalau korg yg tekene, nak ke pakai kasut bunga lain kaler niiiii????

wasalam ^_*

SELAMAT HARI LAHIR MAK

1 December, hari lahir Mak (MIL) yg ke 57...alhamdulillah, syukur pada Allah SWT atas keberkatanNya. Amin...(sebab hari nih Jumaat so entry pon kene la berbau kebaikan sikit yeeeee).... ^_*

takde wat celebration ape pon, mr Hubby beli kek je sebiji tuk Mak...nanti kendian la baru belanja Mak makan² ekkk...iyela hari bekeja nih kitaorg malas nak kuar lg plak dah takde kete skg nih susah la nak berangkut semua kan...takkan nak naik moto berempat...korg cuba bygkan laaaaa huhuhuhu...so tunggu la ari minggu nanti, leh la mr Hubby pinjam kete co dia...

malam tadi, mr Hubby balik keje bawak sebijik kek...tapi nak amik gambonye pon tak lalu...kek dah penyek...huhuhuhu. iyela, naik moto...kene lak area umah akak tu bnyk bonggol...telompat² so pepaham je laaaaaaaa...ape pon tak kisah la, janji Mak boleh potong kek tu....


selamat Hari Lahir Mak


Ayong sayang Mak


ini cucu Mak yg suka makan kek



dan lepas makan mesti kene tukar baju

Ayong (nama panggilan aku kt umah ^_*) doakan Mak dipanjangkan umor dan selalu dirahmati Allah...moga Mak sihat dan kuat dan dijauhkan dari segala musibah dan keuzuran. terima kasih sebab jaga Ayong dan cucu Mak yg comel itewwwww....

wasalam ^_*

Tuesday, November 22, 2011

DATING

meh sini akak nak tanya hangpa semua...bila last korang kuar dating berdua ngn bini @ laki memasing????
kuar makan² ke, jenjalan ke, tengok wayang ke...ape² je la aktiviti yang hangpa buat sesama macam zaman² kapel dolu laaaaa...kalau selalu ade kira oklah kan...

tapi akak sediri dah lupa laaaa bila last dating berdua ngn mr Hubby hehehehe...nak kata bizi tak jgk...takde masa pon tak jgk...anak pon baru sorg jer...lain la kalau dah bederet-deret huhuhu...biarlah akak sendiri yang pecah tembelang ekkk, ekceli akak sebenarnya yang susah ati kalau nak tinggal anak lelama...ikutkan senang jer sebab dah stay ngan mertua kan...memang tiap ari keje pon, Julia dok ngn dia jgk...tapi tu lain, feel kalau kuar keje ngn feel nak berdating ngn Hubby tak sama...rase besalah jer kalau tinggal si kecik tu kt umah ngn nenek...mesti nak berangkut jgk...lagi sekang dia dah besar, akal pon dah banyak...dia sediri pon boleh bezakan ibu ayah nak kuar keje @ jenjalan...

penah la dolu sekali tinggalkan dia...mase tu dia baru dalam 7-8bulan kot...kuar ngn mr Hubby layan movie kt Times Square...tapi lepas je abis movie tu, terus ajak Hubby balik...tak sempat jenjalan @ makan²...hati nih asyik dok ingat kt anak jer...tensen je Hubby den huhuhu...padahal bila sampai umah pon, anak tu elok jer dok tido ngn neneknya...

tapi sempat gakla snap pic...itu sudah satu kewajipan hehehehe


bulan Dec thn lepas kot...ade pokok Krismas nih



swwweeeeeeetttttt tak???



inilah "Cik'E" d giant

so nampak gayanya, dah hampir setahun la kot lepas last dating tu...sekang bila tanya Hubby jer, first soalan dia "sayang ok ke kalau tinggal anak?" huhuhuhu...sabo jer la ekkkk

wasalam ^_*

Monday, November 21, 2011

ari minggu yang rajin ^_*

dah lama tak masak sebenarnya...tak tau lah naper..malas kot.iyerla dok ngn mertua kan...tau balik keje jer semua dah siap huhuhuhu...(ampun ye mak dapat menantu malas) tapi nak dijadikan citer lak, tetiba jer dua pagi ari minggu yang lepas tetiba terajin plak...wat sarapan jer la, bukan masak berat pon kekekeke...eh tapi susah tau nak tgk akak bangun pagi wat semua nih kalau ari minggu...tau nak bepeluk hangat ngan si tecik Julia jer...

first, pagi Sabtu...akak wat Sandwich Telur...ala, bukan susah pon...dah terniat dr petang Jumaat lagi.tapi otw balik keje, lupa lak beli roti & buah tomato.seb baik mr Hubby sudi merajinkan diri tuk keluar.telur akak dah siap rebus dari malam lagi, so bangun pagi tinggal lenyek & campur la bahan² lain...nih ikut creativiti memasing la yeee...akak ikut suka jer.janji mr Hubby tak komplen kira ok lah tu...MIL pon okeh jer...cuma si tecik tu yang agak susah...pening la kepala nih nak sediakan makanan tuk dia..dah macam jenis masakan akak wat...tapi tetap tak nak makan...nih pic tuk sandwich filling tu k...

nampak tak, banyak mayonis & bawang...ai likeeeeeeee

nih la hasilnya, cuma takde salad la plak..camner leh lupa aiiihhhhhhh
tapi bila dah upload pic nih, baru perasan...gambaran tak bape elok kan..maybe sebab guna cam h/p je kot...iye la h/p pon dah lama...takde la canggih bagai cam yg sekarang nih haaaa...rasenye cam kene tukar baru kot kekekeke...

okeh dah citer pasal ari Sabtu...ari Ahad lak yakni semalam, akak masak spagetti lak...huhuhuh...dah lama tak masak benda alah nih...macam dah lupa lak..nih pon bahan ikut ape yg ade kt umah jer...so main masuk jer la janji ader rupa hahahaha...nih namanya Spagetti Hotdog kikikiki..suka ati akak laaaaa...dah aku yang masak...sape makan, kenyang...sape tak makan, lapo la depaaaaa....




tapi bila masak spagetti nih, si tecik tu ade la jugak jamah sikit...oklah dari tak makan langsung kan...yang banyaknya ibu beliau nih la jer la melantak sbb mr Hubby takde kt umah...wat part-time...ini yang akak soookaaaa...sebab nanti ade la habuannya...tapi rase ralat jugak sbb tak pasti malam tadi dia ade rase tak...bukan selalu bini nih rajin nak masak...ade jgk anginnya...iyela, masak nak kene ade mood...tapi kalau masak takde sape nak makan pon tensen jgk kan kan kan kan...

wasalam ^_*

Friday, November 18, 2011

Lunch di Secret Recipe

tengah hari jumaat...mendung tapi suhunya hangat...seperti biasa, hari jumaat = jugak dengan hari senin. hari bermalasan di opis...keje banyak tapi perlukan momentum huhuhuhu...maybe sebab sok tak keje, so mood cuti tu dah datang...

tadi lunch ngn my opis mate Ms Olley Berry @ Secret Recipe Giant Putra Height...itu jela mall yang paling dekat ngan opis.nak gi jejauh malas lak.ari nih dah la jumaat, jln konpem jem kt memane pom...pdhal bkn akak yg drive pon hahaha..tapi sian lak ngn member tuh...jd melepak jer la kt SR tuh...ari nih kitaorg layan mkn simple jer...tp biase la kalau rege kt SR nih kan...korg sediri pon well-known kan kan kan kan...
tadi tak sempat nk snap pic so GOOGLE jer la ye...



akak layan Japanese Soba + Hot Chocolate. Olley Berry lak layan Tom Yum Kung + Ice Lemon Tea. 2 org makan, dekat 50 hinggit jgk la + GST & Service charge...jd alang² dah bayar mahal, kene la licinkan pinggan mangkuk makanan itewwwww....

sekali bila akak googlekan pic makanan tadi...ternampak dorg punyer promotion...hampeh tul la, camner leh tak perasan tadi arkkk...



tak pepasal kene bayar actual price...yang bebudak waitress dorg pun takde lak bagitau ape²...siot je kan..patut kene la habaq kt customer promotion ape yg adekan...dah la tetengah bulan nih...sengkek beb!!!

tapi nak wat camner kan, benda dah lepas pom. tapi selalunya mulut nih rajin jer tanya pasal promotion kalau² ada.dan SR nih plak tak selalu ada promotion & di hebahkan kt media.jadi akak pon macam biase jer la...dan nak dijadikan citer gak, balik je opis tadi tetiba perut memulas wat hal....ape lagi, selamatla segala bagai makanan yang diisi tadi...tak sempat body nih serap khasiat makanan itewwwww...(tapi body nih tetap maintain comel :) )

dan sambil menaip entry nih jgk, akak tengah mengunyah biskut butter yang dah lemau nih haaaaa

wasalam ^_*

Tuesday, November 15, 2011

NEW MONTH NEW LOOK

wow...baru jer perasan, rupenya dah hampir setengah bulan akak takde update new entry...meme bz sungguh laani...hal keje + hal diri sendiri...tapi ada bagusnya jgk..kang kalau ade update taip ari pon, org pon bosan gak nak baca, lain la kalau akak nih dah memang ade ramai peminat cam blogger tegar yang lain..nih diri sendiri baru nak bejinak jer ngan belog...dan tujuan belog nih pon bukan nak cari ramai peminat @ pengikut, cukuplah kalau ader yang sudi menyinggah dan baca..itupon dah cukup baik hehehehe...

bila dah ujung tahun ni, bemacam la jgk yang dok belegar dalam kepala...igt nak pegi becuti la (ikutkan memang dah lama tak becuti pon). tapi tak tau maner nak pegi...ape destinasi yang best...kalau tanya ngn mr Hubby pon, mesti dia tanya balik kt akak huhuhuhu...kt opis lak, gosip² pasal bonus pon dah kedengaran...tapi biasanya walau hanya gosip @ kabar angin, selalunya betul jer...dan nampaknya, habuan hujung tahun nih macam tak best jer...ikutkan list yang dah ader dari awal tahun lagi, nampaknya banyak laaaa yang kene reject :(   tu belom lagi citer pasal increment huh!!

dan tuk akak lak, hujung tahun ni jgk la badan makin tak sihat...ade jer penyakit yang datang, demam la...batuk la...dan skg nih selsema lak...seksa sungguh lah...tapikan, kalau sakit yang kecik nih, bukan ke Allah SWT akan mengampunkan dosa² kita yang kecik jugak...Amin

lagi satu citer akak nak kongsi...dlm satu entry SKIN CARE, akak dok sebok cari ape produk yang sesuai tuk muka yang ala-ala cun jer nih kan...ekceli, akak ader la try satu produk nih...cari yang bajet murah jer dulu...dan lihat la hasilnya



ade can jadi cover model tak???

lihat hasil sebelom & selepas...ape produknya nanti akak citer dalam next entry...dan bila lihat gamba nih, tetiba timbul rase perasan lak dalam diri..tapi ade akak kesah...kata la ape korang nak pon...yang penting hati akak hepi!!!

wasalam *_^

Tuesday, October 25, 2011

manjanya JULIA

takde bape nak ade mood wat keje..kepala serabut sikit mikirkan anak dara akak tu yang semenjak dua menjak nih bertambah kemanjaan beliau...

semua nih stat bila dia demam 2 minggu yang lepas...bila demam dah baik sikit, batuk plak datang menyerang huhuhuhu...sian plak nengoknya bila terbatuk² time tido malam...elok² lena tido, bila dah terbatuk tu terus dia boleh bangun dan mengajak kitaorg main...dah la Julia nih jenis yang susah nak makan ubat...tu yg buatkan batuknya lambat nak baik. kene lak budak kecik lg kan, mane la pandai nak buang kahak sendiri...sudahnya, kalau dah terlebih batuk tu, muntah je la jawabnya...tp ade baiknya jgk kalau dah muntah..lepas tu gerenti dia ok punye...tapi kesian la badan yang kecik tu nak menahan batuk...kita yg tua nih pon, kalau dah kene batuk pon mesti susah ati jgk kan...Julia lak terus hilang selera minum & makannya...dah susut bangat dah akak tengok dia skg...dah takde Julia bam bam daaaaa...huhuhuhu...


muka budak demam

bizi dok iron kain



time nih kul 1.40 am okehhhh

semalam akak balik keje, tengok dah ade banyak botol susunya atas meja..so maknanya ok dah la selera minum.cuma nenek bgtau, selera makannya kurang lagi...tu la, akak igt nak tukarkan susunnya...skg minum 123 (bajet murah ayah cakap) lg Julia masih menetek lagi so oklaaa...so skg bila badan dah susut tu, akak igt nak try bagi SUSTAGEN lak...sebab tgk info pasal susu nih cam bagus jer...akak pon tak reti la nak citer lelebih, tapi ade gak tanya kengkawan yg maner ada bg anak dorg minum...katanya bagus tuk pertambahan berat dan tuk kids yang susah nak makan...





Julia memang ade masalah sikit dalam pemakanan nih...nak kata choosy sangat tu tak jgk..cuma bila di tanya semua di jawab "nak nak = tak nak"....kekadang pening bila tiba masa makan...dah pelbagai jenis masakan & makanan buat tuk dia...tp sudahnya, ayah yg abiskan huhuhuhu...

pastu lak skg pepagi sejak baik demam nih, time akak nak gi keje, time tu dulu laaaa dia meragam...sebok nak ngikut kitaorg naik moto skali...nangis² sampai lebam mata...bila nengok sian lak, tapi takkan la akak asik nak cuti je kan...klu camtu baik jd fully housewife je kan :) tu yg akak suka...tunggu time je bila hubby cakap gitu huhuhuhu. sian gak kt nenek kene mujuk...nak kene dokong segala bagai...dah la kaki nenek pon tak bape nak baik lagi...tp seb baik dok ngn nenek, kalau tinggal kt org tak tau la cmner ibu nak layan ko Julia sayang....

adakah ini tanda Julia kene tambah adik lagi??? jeng jeng jeng ....

wasalam *_^

Monday, October 24, 2011

MONDAY blues

ari senin dah...kejap je cuti dok umah 2 ari..takde wat mende pon..layan si kecik tuh yg belom recover sepenuhnya demam + batuk tu...dan agak manja bila ibu beliau ada kt umah...tau nak merap dan melekap je kt dada nih huhuhuhu....

dan ari senin nih jgk la, kita dpt lihat kt memaner skalipon adanya sindrom "monday blues" aka "hari senin yg malas" :)

ari nih la akan adanya opismate yg masuk lambat, yg MC, yg EL dan yg memacam excuse lg laaaaa...hehehehe...

akak pon sama gak, penah la gak wat gitu...bknnya nak cakap akak nih baik sangat pon...tp mcm ni la jgk..masuk opis pon pepagi lg on9 FB...pastu taip entry baru tuk belog huahuahuahua...

wasalam *_^

Friday, October 21, 2011

hari yang MALAS @ memang aku yang MALAS

430pm...boleh dikira ape je keje yang akak buat ari nih...tak tau nape...MALAS sangat...tapi gaji nak cepat huahuahuahuahua....

mengantuk pon ada...tadi ingat nak layan movie...tapi terlayan decorate belog plak...haaaa sesekali kene la tukar penampilan belog ni kan...baru la orang pon tak bosan nak nengok kan kan kan...

dah masuk petang hari nih, tambah lak bos "kecik" pon dah out (bos "besar" ada lagi tapi akak wat tak kesah je) so akak pon mula la wat hal sendiri...petang gini layan perasaan pom best gak wehhhh...

tapi ikutkan hari Jumaat memang lazy day bagi akak sebab sabtu tak keje..so mood cuti tu dah mula hehehehe...dalam kepala pon tengah pusing ade plan tuk menghabiskan masa weekend nih...biasa kt umah melayan si kecik tu - sian Julia...demamnya tak baik² lagi...batuk pon tak ilang²...sian nengok kalau tido malam..leklok tido sesekali bila dah terbatuk boleh wat dia meragam...dan tido akak pon akan spoil jgk laaaa...kene plak Julia nih susah nak makan ubat...lagi la lambat baik demam + batuknya tu...

nak kuar jenjalan hujung minggu pon susah sebab cik tam tak elok lagi...(cik tam tu nama panggilan tuk kete akak. igt lg mase lepas raya tu ade entry akak pasal exsiden? klik sini ) klu dah teringin sangat, mr Hubby bawak la kete co dia balik...sian kannnnn. tak sama cam kete sendiri huhuhuhu

ok dah, bila diingat pasal cik tam akak boleh jadi stress...so bila tengah hepy tak mau buat keje nih jangan di pikir benda yang menyakitkan hati okehhhhh...

tak tau opismate akak yg lain rajin ke tak...tapi nengok dorg pon kusyuk je ngadap pc...wat keje ke nengok ape??? hehehehehehe...sabo je la k...

dah dulu...jap lg conti lagi ekkkkk

wasalam *_^



Tuesday, October 18, 2011

sakit hati

penah tak korang rase sakit hati @ pedih hati - tapi yang nih bukan sakit sebab marah ker @ frust tapi sakit sebab korang menahan @ memendam sesuatu masalah hingga kekadang boleh menyebabkan korang rasa senak kt dalam dada tu...

kalau dah camtu, ape yang biasanya korang akan buat ekkkk????

iyela, kadang tak semua masalah kita nih boleh diceritakan @ diluahkan kt kengkawan atau keluarga..kadang ade gak masalah yang terlalu peribadi yang buatkan kita menahan @ memendam rase saje kan...

ape agaknya cara yang terbaik tuk mengubati penyakit (penyakit ke ni?) ni?....orang mungkin boleh mendengar dan memahami tapi adakah kita akan merasa lega selepas segala telah diluahkan kepada mereka??? mungkin hanya sementara iya....

apakah yg cuba akak sampaikan sebenarnya ni haaa???? akak pon dah pening dgn ape yg akak tulis nih...jadi sebelom akak merapu lg jauh...baik la hentikan takat nih jer dulu ekkkkk...

wassalam *_^

teringin tapi....

teringin nak mengupdate belog...tapi malas...
teringin nak menredesign belog...tapi otak tepu...
teringin nak berjimba huha huha...tapi poket kering (+takde geng daaaa)...
teringin nak kurus...tapi sayang nak diet...
teringin nak cantik...tapi malas nak tuc-up...

kalau dah teringin tapi ade banyak TAPI...memang tak jalan la semua keinginan itewwwwww.....

*_^

Monday, October 10, 2011

bila MANUSIA hilang PERIKEMANUSIAAN

semenjak dua menjak nih, hati nih selalu je sayu & sedih...emosi lak selalu terganggu dan kadangkala boleh sebabkan hilang mood tuk bekerja (selalu pon ade ke mood tuk kejenye???) huhuhuhuhu...
tapi nih hal lain...walau pon takde kaitan ngn akak & family (mintak dilindungi dan dirahmati oleh Allah SWT hendaknya) namun disebabkan hati seorg ibu, akak mudah sangat tersentuh ngn berita² yg kerap sangat terjadi sekarang...

bayi dibuang, ditinggal, yg paling menyayat hati bila dicampak ibu sendiri...itu yg paling memilukan hati...belom lg sempat lihat & merasai nikmat dunia, mereka dipaksa pergi...dan yg terbaru lak, diliwat bapa sediri..apela yg anak kecil itu tau bila diperlakukan sedemikian...hanya tangisan kesakitan dpt diluahkan...bagaimana nasib nya bila semakin membesar nanti...org yang sepatutnya membela & menjaga dgn penuh kasih sayang telah belagak mcm setan iblis...huhuhu...akak memang tak sanggup nak membaca berita² gitu, baca header je pon dah tak lalu nk baca isinya...

tak tau dah hukuman camner yg sesuai nk di bagi pada mereka..biarlah undang² yg tentukan...setiap perbuatan ade balasan...dan sekarang balasan Allah "tunai"...tak payah nk tunggu hari perhitungan nanti...

semoga setiap anak yang teraniaya oleh perbuatan ibu bapa mereka & yg tidak bertanggungjawab itu ditempatkan di sisi Allah SWT...AMIN....

ok dah, air mata dah leleh nih...nk g buang ingus jap kt toilet huhuhuhu...

+_+

Thursday, September 29, 2011

September End

tup² ari nih dah hampir ke penghujung bulan September 2011...kejap jer masa berlalu kan...sedar tak sedar kita pon dah nak hampir hujung tahun 2011...

ape pon, klu dah hujung bulan ni, memang akak tersangat bizi..sampai nak ke toilet tahan menahan huhuhuhu...bizi yg amat pon masih lg ade masa tuk online FB..itu sudah pasti!

ini lak bukan la entry tuk ape² spesifik topik pon, cuma sesaje nk buang masa dan mata nih dah penat menghadap nombor²...keje macam akak nih penat otak dan penat mulut...sbbnya nak melayan tepon² dr customer yang memacam hal...org selalu kata "customer always right" tapi pada akak statement tu tak bape nk betul sbb dorg lebih pada mengada-ada dr yg betulnya..semua tau nk cepat. URGENT omputih kata...mana taknya, bg order hari nih, tang tu jgk la naknya...klu co nih akak yg punye takpela gak...semua akak bg jer..janji bayar je la kan kekekekeke....

opis mate pon memacam hal jgk...last week akak cuti 2 ari, tp tgk ape dah jd kt workstation akak




tak reti pon nk letak elok² @ susun cantik²....masuk opis pepagi dah hangin satu badan...nih baru cuti 2 ari...klu seminggu camner??? sabo jer laaaaa yeeeee

okeh dah citer pasal keje...skg nk citer lg satu benda...ekceli September nih pon beday akak...Sept 11...yg ke bape tuh pepandai la agak k...cuma yg pasti akak masih muda trang tang tang lagi huahuahuahua....

macam biase takde celebration yg meriah & parti segala bagai...present dr en. Hubby pon delay ke bulan depan katanya...cuma ade la beli kek sebiji..tuh pon abis di kejekan si kecik tu je...



ibu yg tak bape nk cun..sila abaikan






Julia & coklat

ape pon yang penting, akak bersyukur kerana masih dipanjangkan umor & bahagia dgn keluarga terchenta...semoga kesempatan yg masih diberikan oleh Allah SWT nih akan dpt akak manfaatkan sebaiknya...Amin

*_^

Tuesday, September 13, 2011

sebelom POSE, semasa POSE & lepas POSE

assalamualaikum...okeh skg bersambung cite tuk sesi petang nih...skg akak nk citer pasal berat badan hehehehe...tu ari mase belom pose, semangat nih bekoba-koba nk kurangkan berat badan...konon mase buka tu tak nak amik nasi la...mkn nasi mase sahur jer...tp matlamat tu tak bejaya...mase dah masuk bulan pose, buka amik nasi gak hehehehe...siap betambah lg mak nih haaaa....ish susahla kalau dah perut nih mintak kan...takkan nak tolak plak, kesian kt perut nih nanti...huhuhuhu

semasa dalam bulan pose lak, okeh la...selera makan tu takde la telebey sangat...kira sedang elok jer la...takde la napsu nih membuak nak itu ini...rasenya bila g pasar Ramadhan pon beli tu tak penah abih la 2ploh inggit...tu sbb akak beli kuih je...lauk-lauk tak beli sbb MIL prefer home made cooking...mr Hubby pon sama...tp memang betul pon kan sbb tau je la, lauk pauk kt pasar tu belom tentu tejamin sedapnya & kebersihanya (itu paling penting). lg la tak tau dorg nih masak dr kui bape lg kannnnnn.....dan akak pon perasan gak la, dalam bulan pose tu, berat badan nih mcm dah kurang sikit...(betui kaaa)...ngeh³...ke stok syok sediri je nih huwahuwahuwa....tp bila time dok kt kerusi opih nih, nengok perut nih mcm dah kurang lipatannya...iye la tu kotttt....selalu klu dok, lipatan nih dah mengalahkan flat sri wangi dah haaaaa (sonok kan layan cite Pi Mai Pi Mai Tang Tu dedolu)...nampak gayanya cam bekesan la pose nih...tp skg bila di pikir balik, pose tu sbb nk kuruh ka sbb nk menunaikan ibadat???? huhuhuuhu....dah kurang dah pahala tu haaaaa.....

tp bila jer lepas bolan pose nih, kesannya yg ada mase dlm bulan pose tuh tak kekal lama...iye la kan, bulan Raya, tau je la....makan sini sinun...tak hengat doniaaaaa melantak...semua sedap jeeeee....dan tak payah la nak bergombira bila berat yg hanya kurang 3kg tu sudah ditambah 5kg bila lepas raya je huhuuhu....hasilnya tgk jer la pd gamba nih hanya seminggu lepas raya jer....






gamba nih di ambil minggu lepas jerrrr....mase ofismate sponsor wat open ofis heheheh..tgk la kebesaranku ini huwahuwahuwahuwa....

wasalam *_^

SKIN CARE

okeh..tetiba semangat tuk bebelog mai...dah lama dah takde semangat cenggini hehehehe...

memula akak nk citer pasal skin care...eh, korg pakai ape ekkk...mahal ke murah? branded ke cap ayam jer??? hehehehe...akak dah lama tak amik kisah pasal nih...sbb tu la bila di tenung & di belek muka nih, dah menggerutu cam bulan dah...sediri tak lalu nak tengok..apelai org lain wakakakakkaka....seb baik mr. Hubby okeh jeee...tp iye la kan, klu pon dia okeh takkan la nk dibiarkan tak tebela muka nih kan...orgnya dah cantik cuma tinggal tuc-up sikit jer lagi ngeh³...

  
jerawat anak-beranak dah meriah nih

parut tu dah leh wat parut kelapa daaaaa



kan comel je orgnya klu takde jerawat nihhhh

dah macam² skin care akak guna, mahal la...murah la...sampai skg nih dah malas dah nak try itu ini...ader suggestion tak u ollsss????

sape tak nak cantik kan...lebey² lg klu kita dah masuk 3 series nih, lg la nk kena bela huwahuwahuwa....

takkan nak tepek bedak jer 2-3 inci.... 

sekian...wasalam
*_^