Nuffnang Ads

Wednesday, April 27, 2011

toink..toink..toink...

bizi mesi deyyyyy....

semangat tuk bebelog dah kurang disebabkan oleh keje yg melampau banyaknya...hampeh betulllll

sampai la ni belom amik org...nak jimat punye pasal...maner yg ada di kerahkan sepenuhnya...keje akak sendiri pon dah tak terurus neh..tension betul laaaaa....

pikir sbb belom ada can cari keje lain je nih..tu yg dok sabar je lagi....kalau tak, dah lama akak belahhhhh jeeee....

ape pon, nak selitkan jgk gamba dak tecik nih...

ibu yg kemaruk nak toncit rambut anak *_^

Monday, April 25, 2011

aku di ragut!!!!

kejadian yg baru berlaku sebentar td...gelang kaki Julia di ragut oleh hamba Allah yg terdesak...

Allahuakbar...kalau dah bukan rezeki akak kan...so kene la terima ngn redha...walaupon dpt kesan orgnya, tp bila di cek oleh polis, tak jumpa plak brgnya...ye la , maybe dia sempat sorokkan brg tu  kan..lg plak org pompuan, polis semua laki..takkan nak raba2 plak kan...sempat cek lakinya pon takde jumpa paper...bkn org Malaysia..so pepaham je la k...

bukan la akak nak mengata sesape, cuma rase ralat + frust je la...apepon, seb baik Julia takde pape...

cuma bila dah jd camni, terus hilang selera makan akak...kempis la pewwwuuttt akak malam ni hehehehehehe...

ralat betul la...sbbnya rantai kaki tu ayahnya yg belikan mase nak raya tu ari...akak suka Julia pakai tu sbb bila dia gerak ada bunyi2 kan...nih macam pelik plak bila tgk kt kakinya kosong je...

cuma yg dapat akak doakan semoga pelaku itu akan mendapat balasan yg setimpal dr Allah...

setiap kejadian ada hikmahnya...Allah suka menduga ketabahan dan kesabaran hambaNya....*_^

Tuesday, April 19, 2011

giveaway-ujang9897



kali nie aku nak join GA si ujang nie pulak. tq pd member akak sbb dah tagged akak .... syarat syarat penyertaan : -


1) Letak Header budak yang suka kentut nie ... done ~ kebetulan plak, akak pon jenih yg suka kentut jgk ahaksssss


2) Letak satu gambar korang yang sempoi ...tak wajib .. tak yah la k..klu letak gamba anak aci tak??

3) Bebel la apa-apa..nak kutuk blog aku pun boleh...
tang nih akak memula tu memang tekejut la...bila tgk tajuk² entrynya memang la nampak mengerikan + menggelikan ngeh³...tp baca dulu wokeh...semua tu sebenarnya info yg dikongsikan oleh ujang pada kita semua...so jgn la sesegan nak follow mamat nih yeee....

4) Tag 2 orang (bagitau la dorang ek)....
so skg akak tag member baru akak ni
nadia
ummi damia

5) Tinggalkan entri penyertaan di entri ini...

ok dah jgk...

so ape lagi..moh kita reramai join bloglist neh wokeh....

tata titi titun *_^

♥ YANG KAU SAKITI

cehhh, tgk tajuk tu macam lagu ROSSA je kan...tp memang akak minta ngn dia pon ngeh³....

tp sebenarnya, tajuk tu takde kaitan ngn penyanyi kecik montok tu pon...nih nak cite pasal org yg dah sakiti ati akak nih...cukup rase terkilan dan frust sesangat....bila ape yg kita buat selama ni macam takde maknanya dan tak dihargai langsung...jgn salah paham jgk..nih bukan pasal chenta hati akak tu...kalau ada masalah ngn dia sekalipon, akak takkan la plak nak sesuka cite kt sini kan...masalah rumahtangga kene la pandai jg *_^...

ok, ape yg akak nak cite nih, pasal hal keje...rasa macam dah tawar ati sangat dah...dah masuk 4 tahun keje tp camni jgk la...kompeni nih memang bagus, tgh nak bekembang skg nih...cuma yg akak kurang suka tu pasal pengurusan...tak memuaskan ati langsung...macam dah tak teratur sangat sekarang nih. ada JD pon macam takleh pakai dahhhh....bukan keje kita pon nak kene buat jgk ke??? kalau gaji tambah takpe gak...akak ni kan mata duitan $$$$$$....huhuhuhu. yang akak geram tu, keje melambak nih dia boley cakap kita nih takde keje!!!! okehhh, kalau gitu...kita tak payah buat keje ari ni yeeyyyyyyyy.....

jadi dengan tepaksanya jgk la akak kene la bukak balik jobstreet akak tu..kene la update ape yg patut...dan merajinkan diri tuk pegi interbiew lagi...dah tetua pon nak kene interbiew huhuhuhu...*_^

Thursday, April 14, 2011

bloglists-jom-masuk-bloglist-prince




akak nak join belog nih sebabnya nak merasa remaja kembali, boley???? ngeh².....kalau sapa minat pon boleh join gak..mmg best...tgk sini

belog nih simple dan ayat yg digunakan pon senang nak paham...tambah lagi ayat org remaja kan...pepaham je la ye...so ape pon, bg akak, semua nih akak boleh layan...

Tuesday, April 12, 2011

gaya si Ayah & Anak

ati tu tegedik² nak wat entry, tp di sebabkan dah petang, nak wat keje pon dah malas...nak mengomel pon dah malas jgk, so ape kata kita layan je gamba² kepoyo'an 2 beranak ni wokeh...layannnnnn


stok snap sediri :)


Julia control ayu


serius tak???


moment yg Ibu suka


jual...jual...air...sape tak cukup paip pon ade sebelah ni hehehehe

pinjam topi kt kedai kek je..beli pon Julia tak mau pakai

Sambutan Hari Lahir yg Kebetulan

huhuhuhu...ari ni mmg bz mesy day...dah beberape ari akak takde update new entry..nih je baru ada kesempatan...bukak jer belog ari nih, tekejut la plak...tak sangka dah ramai yg sudi gak jenguk belog akak yang tak seberapa nih ngeh³...♥ u ols laaa....

jumaat lepas akak cuti.sabtu & ahad lak dok umah pon tak leh nak update belog jgk, sbbnya ada lappy kalau takde line tenetnye pon tak guna gak kan...bukan sesaja tak nak adakan, dulu guna maxis bb tapi cam hampeh...slow cam siput ciput...so skg tgh survey lg nak guna ape yg bagus...

ekceli, jumaat malam tu, ader wat kenduri baca Yasin kt umah...MIL yg beniat. kalau si tecik Julia tu dah cukup 1 tahun, nak la di buat kenduri sikit..+ ngn kenduri arwah sekali la...ikutkan akak pon takde niat nak sambut beday dak bam bam tu lg..igt nak la tunggu lepas raya ke, leh la wat sekali ng open house..meriah gitu kannnn...at least dia dah besar, dah la pandai tiup lilin...nih nanti, ibu jgk la dok fuhhh fuhhh fuhhhh...tak caya, tgk gamba nih....


si tecik Julia dah ngantuk pon...

kek ni pon kazen yg sponsor..seb baik la...ade gak org yg murah ati...so dpt la potong kek jgk..tp Julia makan semulut jer..pastu terus Zzzzzz...sian dah penat 1 ari main je...






nak di jadikan cite jgk, ari minggu tu plak ader attend kenduri kawin kt Rantau Panjang, Klang. so, otw balik tu singgah la umah moyang Julia kt Kg Kebun plak...ade la jgk beli kek sebiji...

meh ibu tolong yeee

sila abaikan mulut ibu okeh...


ibu plak terover pose

Thursday, April 7, 2011

Hepy Birthday JULIA QARMIELA ~ 1 year

ekceli kan, semalam 6 April...si  tecik bam bam tu dah pon genap 1 tahun...ish, macam tak caya lak...dah besar pon Julia. rasanya macam baru jer lagi beranakkan dia...& alhamdulillah, dalam setahun ni senang nak jg anak akak tu...tup tup dah setahun berlalu..igt lg mase ari nak beranakkan dia, kejar hospital sana sini...sbbnya ade doktor yg tak bape nak betanggungjawab (bukan semua la kan)...seb baik la Julia sempat tunggu lg...kalau tak, nanti dalam COB dia, tempat lahir kt maner?? kt WEA7883 la jwbnya hehehehe....

korang pecaya tak, Julia dulu mase lahirnya cuma 2.09 kg je...ye kecik kan...tp seb baik la masih menepati berat yg hospital nak... tgk pic nih, ni lepas beberapa jam dia lahir....


baby hat pon longgar ngn kepala Julia time ni


adussss..juling sudaaa mataku ini *_^

YES!!!... akhirnya suda bejaya masuk ke senarai Abg Ben...tp awat akak tak jumpa pon list tu...dah penat tangan dok scroll up down mouse nih...mata pon dah bepinar cam nak juling da plak....yg akak tau akak dalam group bonus...kt maner nak cari tu...geng lain, boleh tolong akak tak???? *_^

Monday, April 4, 2011

GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA

tak kira..kali ni nak join gak...^_*

Santai Bersama BEN ASHAARI

Friday, April 1, 2011

kalau dah salah *_*

bila dah petang jer baru la perasan...rupanya akak dah wat salah...tp kes nih tahun lepas punye hal tp baru perasan ari nih boley tak huhuhuhu...abih tu camner..nak ngaku ke tak ni??? kalau tak ngaku kan lelama org tau jgk...tapi kalau dah ngaku pepaham je la...tadah je la lubang telinga nih haaa...

kalau tak ngaku tu pon maknanya kita tak jujur dalam keje kita kan...tak baik lak gitu..keje penat² cari duit...hasil tu pon guna tuk wat makan pakai diri & anak jgk...huhuhuhu

pening dah kepala nih nak setel camner...nak wat tak tau je ke...mane boley...ape pon, dorg mesti nak tau dr akar umbinya...kalau kasi untung kompeni takpe la jgk, nih kasi rugi maaaa hahahaha....

ape pon, tunggu je la minggu depan yeee...moga akak dapat menyelamatkan diri dari semua masalah ni ^_*