Nuffnang Ads

Thursday, September 29, 2011

September End

tup² ari nih dah hampir ke penghujung bulan September 2011...kejap jer masa berlalu kan...sedar tak sedar kita pon dah nak hampir hujung tahun 2011...

ape pon, klu dah hujung bulan ni, memang akak tersangat bizi..sampai nak ke toilet tahan menahan huhuhuhu...bizi yg amat pon masih lg ade masa tuk online FB..itu sudah pasti!

ini lak bukan la entry tuk ape² spesifik topik pon, cuma sesaje nk buang masa dan mata nih dah penat menghadap nombor²...keje macam akak nih penat otak dan penat mulut...sbbnya nak melayan tepon² dr customer yang memacam hal...org selalu kata "customer always right" tapi pada akak statement tu tak bape nk betul sbb dorg lebih pada mengada-ada dr yg betulnya..semua tau nk cepat. URGENT omputih kata...mana taknya, bg order hari nih, tang tu jgk la naknya...klu co nih akak yg punye takpela gak...semua akak bg jer..janji bayar je la kan kekekekeke....

opis mate pon memacam hal jgk...last week akak cuti 2 ari, tp tgk ape dah jd kt workstation akak




tak reti pon nk letak elok² @ susun cantik²....masuk opis pepagi dah hangin satu badan...nih baru cuti 2 ari...klu seminggu camner??? sabo jer laaaaa yeeeee

okeh dah citer pasal keje...skg nk citer lg satu benda...ekceli September nih pon beday akak...Sept 11...yg ke bape tuh pepandai la agak k...cuma yg pasti akak masih muda trang tang tang lagi huahuahuahua....

macam biase takde celebration yg meriah & parti segala bagai...present dr en. Hubby pon delay ke bulan depan katanya...cuma ade la beli kek sebiji..tuh pon abis di kejekan si kecik tu je...



ibu yg tak bape nk cun..sila abaikan






Julia & coklat

ape pon yang penting, akak bersyukur kerana masih dipanjangkan umor & bahagia dgn keluarga terchenta...semoga kesempatan yg masih diberikan oleh Allah SWT nih akan dpt akak manfaatkan sebaiknya...Amin

*_^

Tuesday, September 13, 2011

sebelom POSE, semasa POSE & lepas POSE

assalamualaikum...okeh skg bersambung cite tuk sesi petang nih...skg akak nk citer pasal berat badan hehehehe...tu ari mase belom pose, semangat nih bekoba-koba nk kurangkan berat badan...konon mase buka tu tak nak amik nasi la...mkn nasi mase sahur jer...tp matlamat tu tak bejaya...mase dah masuk bulan pose, buka amik nasi gak hehehehe...siap betambah lg mak nih haaaa....ish susahla kalau dah perut nih mintak kan...takkan nak tolak plak, kesian kt perut nih nanti...huhuhuhu

semasa dalam bulan pose lak, okeh la...selera makan tu takde la telebey sangat...kira sedang elok jer la...takde la napsu nih membuak nak itu ini...rasenya bila g pasar Ramadhan pon beli tu tak penah abih la 2ploh inggit...tu sbb akak beli kuih je...lauk-lauk tak beli sbb MIL prefer home made cooking...mr Hubby pon sama...tp memang betul pon kan sbb tau je la, lauk pauk kt pasar tu belom tentu tejamin sedapnya & kebersihanya (itu paling penting). lg la tak tau dorg nih masak dr kui bape lg kannnnnn.....dan akak pon perasan gak la, dalam bulan pose tu, berat badan nih mcm dah kurang sikit...(betui kaaa)...ngeh³...ke stok syok sediri je nih huwahuwahuwa....tp bila time dok kt kerusi opih nih, nengok perut nih mcm dah kurang lipatannya...iye la tu kotttt....selalu klu dok, lipatan nih dah mengalahkan flat sri wangi dah haaaaa (sonok kan layan cite Pi Mai Pi Mai Tang Tu dedolu)...nampak gayanya cam bekesan la pose nih...tp skg bila di pikir balik, pose tu sbb nk kuruh ka sbb nk menunaikan ibadat???? huhuhuuhu....dah kurang dah pahala tu haaaaa.....

tp bila jer lepas bolan pose nih, kesannya yg ada mase dlm bulan pose tuh tak kekal lama...iye la kan, bulan Raya, tau je la....makan sini sinun...tak hengat doniaaaaa melantak...semua sedap jeeeee....dan tak payah la nak bergombira bila berat yg hanya kurang 3kg tu sudah ditambah 5kg bila lepas raya je huhuuhu....hasilnya tgk jer la pd gamba nih hanya seminggu lepas raya jer....






gamba nih di ambil minggu lepas jerrrr....mase ofismate sponsor wat open ofis heheheh..tgk la kebesaranku ini huwahuwahuwahuwa....

wasalam *_^

SKIN CARE

okeh..tetiba semangat tuk bebelog mai...dah lama dah takde semangat cenggini hehehehe...

memula akak nk citer pasal skin care...eh, korg pakai ape ekkk...mahal ke murah? branded ke cap ayam jer??? hehehehe...akak dah lama tak amik kisah pasal nih...sbb tu la bila di tenung & di belek muka nih, dah menggerutu cam bulan dah...sediri tak lalu nak tengok..apelai org lain wakakakakkaka....seb baik mr. Hubby okeh jeee...tp iye la kan, klu pon dia okeh takkan la nk dibiarkan tak tebela muka nih kan...orgnya dah cantik cuma tinggal tuc-up sikit jer lagi ngeh³...

  
jerawat anak-beranak dah meriah nih

parut tu dah leh wat parut kelapa daaaaa



kan comel je orgnya klu takde jerawat nihhhh

dah macam² skin care akak guna, mahal la...murah la...sampai skg nih dah malas dah nak try itu ini...ader suggestion tak u ollsss????

sape tak nak cantik kan...lebey² lg klu kita dah masuk 3 series nih, lg la nk kena bela huwahuwahuwa....

takkan nak tepek bedak jer 2-3 inci.... 

sekian...wasalam
*_^
 


Friday, September 9, 2011

bepantang MAUT sebelom AJAL

Alhamdulillah...arini dah 11 Syawal 1432H...maknanya dah 11 hari gak la kita beraya...dalam pada tu gak, dah mcm² hal belaku..ade yg heppy, ade yg sedey...kata org, bila hari Raya nih, kita semua nk kene heppy...tak mau citer sedey-sedey...tp ape nk buatkan, bukan kita mintak pon...kita hanya mampu rancang tp Allah SWT yg tentukan...ni lah di katakan dugaan & ujian...tandanya yg Maha Esa tu sygkan hambaNya...

Bagi akak lak, Raya tahun nih kurang meriah dr tahun² lepas...semangat beraya tu dah kurang...er sbb faktor umor dah makin meningkat??? huhuhuhu....tahun nih akak beraya di KL dulu sbb turn belah hubby kan...pagi raya cam biase jer, layan si kecik sorg tu kt umah...bila dah tghri skit baru balik Jln Kebun ziarah sedara mara hubby kt sana...dan tah camner la plak, boley plak lupa snap pics!!!!! huhuhuhuhu...ape daaaaaa....bukan tu jer, memang raya nih takde amik gamba langsung okeeeehhhhh...eiiii geram tul la

Raya ke 2 pon bangun awal-awal pagi sbb nak besiap balik ke KB...yeayyyyyy balik kampung!!!! tapi kejut-kejut si kecik tu, sampai sudahnya tak mau bangun huwaaaaa....sabo je la ibu.

Okeh dah siap semua, dlm kul 930am, betolak la kitaorg ke KB...belom pon sampai suku jln, tetiba "yang, kete nk pusing nih!!!" "apsal nih bang???" detum sekali...detum 2x....huhuhuhu...dan inilah hasilnya


rabak

sopek


hancus



barai

2 Syawal 1432H / 31 Ogos 2011. Tarikh bersejarah...Alhamdulillah kami 3 beranak takde pape. Takde kecederaan langsung sbbnya semuanya belaku di bawah sedar dan kawalan hubby...langgar penghadang tepi highway. Dan takde melibatkan kenderaan @ hamba Allah lain. Julia pon nangis kejap je sbb tekejut sbb mase tu dia tgh tido. Dugaan Allah pd kami....Cuma yg agak akak tekejut, bila je keluar dr kete lepas kejadian, sebelah tu gauuunnggggg....syukur sangat masih dipanjangkan umo oleh Allah SWT. Aminnnnnn ya Rabbal-alamin.

Ni plak gamba si kecik lepas accident tu. Kt R & R Genting-Sepah...layan playground dlm McD sambil tgh tunggu kete makcik hubby. Balik tetap balik kg, sbb kalau tak balik skg, lepas ni lagi susah....kete takde, patah kaki la jawabnya...tu tak tau bebulan la gamaknya nak setelkan huhuhuhu...jd raya nih pon, tak dapek la nak bejalan raya umah kengakawan & sedara mara ekkkk....takkan la nk merempit 3 beranak lak kan....sian si tecik tu nanti....



macam biase la, susah nk tgk camera huhuhuhuhu


Apepon, moga kejadian nih memberi keinsafan pd diri semua yg membaca..bak kata pepatah "bepantang maut sebelom ajal" . Masih lagi bernafas dan di beri kesempatan untuk hidup...Amin