Nuffnang Ads

Tuesday, October 25, 2011

manjanya JULIA

takde bape nak ade mood wat keje..kepala serabut sikit mikirkan anak dara akak tu yang semenjak dua menjak nih bertambah kemanjaan beliau...

semua nih stat bila dia demam 2 minggu yang lepas...bila demam dah baik sikit, batuk plak datang menyerang huhuhuhu...sian plak nengoknya bila terbatuk² time tido malam...elok² lena tido, bila dah terbatuk tu terus dia boleh bangun dan mengajak kitaorg main...dah la Julia nih jenis yang susah nak makan ubat...tu yg buatkan batuknya lambat nak baik. kene lak budak kecik lg kan, mane la pandai nak buang kahak sendiri...sudahnya, kalau dah terlebih batuk tu, muntah je la jawabnya...tp ade baiknya jgk kalau dah muntah..lepas tu gerenti dia ok punye...tapi kesian la badan yang kecik tu nak menahan batuk...kita yg tua nih pon, kalau dah kene batuk pon mesti susah ati jgk kan...Julia lak terus hilang selera minum & makannya...dah susut bangat dah akak tengok dia skg...dah takde Julia bam bam daaaaa...huhuhuhu...


muka budak demam

bizi dok iron kain



time nih kul 1.40 am okehhhh

semalam akak balik keje, tengok dah ade banyak botol susunya atas meja..so maknanya ok dah la selera minum.cuma nenek bgtau, selera makannya kurang lagi...tu la, akak igt nak tukarkan susunnya...skg minum 123 (bajet murah ayah cakap) lg Julia masih menetek lagi so oklaaa...so skg bila badan dah susut tu, akak igt nak try bagi SUSTAGEN lak...sebab tgk info pasal susu nih cam bagus jer...akak pon tak reti la nak citer lelebih, tapi ade gak tanya kengkawan yg maner ada bg anak dorg minum...katanya bagus tuk pertambahan berat dan tuk kids yang susah nak makan...





Julia memang ade masalah sikit dalam pemakanan nih...nak kata choosy sangat tu tak jgk..cuma bila di tanya semua di jawab "nak nak = tak nak"....kekadang pening bila tiba masa makan...dah pelbagai jenis masakan & makanan buat tuk dia...tp sudahnya, ayah yg abiskan huhuhuhu...

pastu lak skg pepagi sejak baik demam nih, time akak nak gi keje, time tu dulu laaaa dia meragam...sebok nak ngikut kitaorg naik moto skali...nangis² sampai lebam mata...bila nengok sian lak, tapi takkan la akak asik nak cuti je kan...klu camtu baik jd fully housewife je kan :) tu yg akak suka...tunggu time je bila hubby cakap gitu huhuhuhu. sian gak kt nenek kene mujuk...nak kene dokong segala bagai...dah la kaki nenek pon tak bape nak baik lagi...tp seb baik dok ngn nenek, kalau tinggal kt org tak tau la cmner ibu nak layan ko Julia sayang....

adakah ini tanda Julia kene tambah adik lagi??? jeng jeng jeng ....

wasalam *_^

No comments: