Nuffnang Ads

Tuesday, November 22, 2011

DATING

meh sini akak nak tanya hangpa semua...bila last korang kuar dating berdua ngn bini @ laki memasing????
kuar makan² ke, jenjalan ke, tengok wayang ke...ape² je la aktiviti yang hangpa buat sesama macam zaman² kapel dolu laaaaa...kalau selalu ade kira oklah kan...

tapi akak sediri dah lupa laaaa bila last dating berdua ngn mr Hubby hehehehe...nak kata bizi tak jgk...takde masa pon tak jgk...anak pon baru sorg jer...lain la kalau dah bederet-deret huhuhu...biarlah akak sendiri yang pecah tembelang ekkk, ekceli akak sebenarnya yang susah ati kalau nak tinggal anak lelama...ikutkan senang jer sebab dah stay ngan mertua kan...memang tiap ari keje pon, Julia dok ngn dia jgk...tapi tu lain, feel kalau kuar keje ngn feel nak berdating ngn Hubby tak sama...rase besalah jer kalau tinggal si kecik tu kt umah ngn nenek...mesti nak berangkut jgk...lagi sekang dia dah besar, akal pon dah banyak...dia sediri pon boleh bezakan ibu ayah nak kuar keje @ jenjalan...

penah la dolu sekali tinggalkan dia...mase tu dia baru dalam 7-8bulan kot...kuar ngn mr Hubby layan movie kt Times Square...tapi lepas je abis movie tu, terus ajak Hubby balik...tak sempat jenjalan @ makan²...hati nih asyik dok ingat kt anak jer...tensen je Hubby den huhuhu...padahal bila sampai umah pon, anak tu elok jer dok tido ngn neneknya...

tapi sempat gakla snap pic...itu sudah satu kewajipan hehehehe


bulan Dec thn lepas kot...ade pokok Krismas nih



swwweeeeeeetttttt tak???



inilah "Cik'E" d giant

so nampak gayanya, dah hampir setahun la kot lepas last dating tu...sekang bila tanya Hubby jer, first soalan dia "sayang ok ke kalau tinggal anak?" huhuhuhu...sabo jer la ekkkk

wasalam ^_*

Monday, November 21, 2011

ari minggu yang rajin ^_*

dah lama tak masak sebenarnya...tak tau lah naper..malas kot.iyerla dok ngn mertua kan...tau balik keje jer semua dah siap huhuhuhu...(ampun ye mak dapat menantu malas) tapi nak dijadikan citer lak, tetiba jer dua pagi ari minggu yang lepas tetiba terajin plak...wat sarapan jer la, bukan masak berat pon kekekeke...eh tapi susah tau nak tgk akak bangun pagi wat semua nih kalau ari minggu...tau nak bepeluk hangat ngan si tecik Julia jer...

first, pagi Sabtu...akak wat Sandwich Telur...ala, bukan susah pon...dah terniat dr petang Jumaat lagi.tapi otw balik keje, lupa lak beli roti & buah tomato.seb baik mr Hubby sudi merajinkan diri tuk keluar.telur akak dah siap rebus dari malam lagi, so bangun pagi tinggal lenyek & campur la bahan² lain...nih ikut creativiti memasing la yeee...akak ikut suka jer.janji mr Hubby tak komplen kira ok lah tu...MIL pon okeh jer...cuma si tecik tu yang agak susah...pening la kepala nih nak sediakan makanan tuk dia..dah macam jenis masakan akak wat...tapi tetap tak nak makan...nih pic tuk sandwich filling tu k...

nampak tak, banyak mayonis & bawang...ai likeeeeeeee

nih la hasilnya, cuma takde salad la plak..camner leh lupa aiiihhhhhhh
tapi bila dah upload pic nih, baru perasan...gambaran tak bape elok kan..maybe sebab guna cam h/p je kot...iye la h/p pon dah lama...takde la canggih bagai cam yg sekarang nih haaaa...rasenye cam kene tukar baru kot kekekeke...

okeh dah citer pasal ari Sabtu...ari Ahad lak yakni semalam, akak masak spagetti lak...huhuhuh...dah lama tak masak benda alah nih...macam dah lupa lak..nih pon bahan ikut ape yg ade kt umah jer...so main masuk jer la janji ader rupa hahahaha...nih namanya Spagetti Hotdog kikikiki..suka ati akak laaaaa...dah aku yang masak...sape makan, kenyang...sape tak makan, lapo la depaaaaa....




tapi bila masak spagetti nih, si tecik tu ade la jugak jamah sikit...oklah dari tak makan langsung kan...yang banyaknya ibu beliau nih la jer la melantak sbb mr Hubby takde kt umah...wat part-time...ini yang akak soookaaaa...sebab nanti ade la habuannya...tapi rase ralat jugak sbb tak pasti malam tadi dia ade rase tak...bukan selalu bini nih rajin nak masak...ade jgk anginnya...iyela, masak nak kene ade mood...tapi kalau masak takde sape nak makan pon tensen jgk kan kan kan kan...

wasalam ^_*

Friday, November 18, 2011

Lunch di Secret Recipe

tengah hari jumaat...mendung tapi suhunya hangat...seperti biasa, hari jumaat = jugak dengan hari senin. hari bermalasan di opis...keje banyak tapi perlukan momentum huhuhuhu...maybe sebab sok tak keje, so mood cuti tu dah datang...

tadi lunch ngn my opis mate Ms Olley Berry @ Secret Recipe Giant Putra Height...itu jela mall yang paling dekat ngan opis.nak gi jejauh malas lak.ari nih dah la jumaat, jln konpem jem kt memane pom...pdhal bkn akak yg drive pon hahaha..tapi sian lak ngn member tuh...jd melepak jer la kt SR tuh...ari nih kitaorg layan mkn simple jer...tp biase la kalau rege kt SR nih kan...korg sediri pon well-known kan kan kan kan...
tadi tak sempat nk snap pic so GOOGLE jer la ye...



akak layan Japanese Soba + Hot Chocolate. Olley Berry lak layan Tom Yum Kung + Ice Lemon Tea. 2 org makan, dekat 50 hinggit jgk la + GST & Service charge...jd alang² dah bayar mahal, kene la licinkan pinggan mangkuk makanan itewwwww....

sekali bila akak googlekan pic makanan tadi...ternampak dorg punyer promotion...hampeh tul la, camner leh tak perasan tadi arkkk...



tak pepasal kene bayar actual price...yang bebudak waitress dorg pun takde lak bagitau ape²...siot je kan..patut kene la habaq kt customer promotion ape yg adekan...dah la tetengah bulan nih...sengkek beb!!!

tapi nak wat camner kan, benda dah lepas pom. tapi selalunya mulut nih rajin jer tanya pasal promotion kalau² ada.dan SR nih plak tak selalu ada promotion & di hebahkan kt media.jadi akak pon macam biase jer la...dan nak dijadikan citer gak, balik je opis tadi tetiba perut memulas wat hal....ape lagi, selamatla segala bagai makanan yang diisi tadi...tak sempat body nih serap khasiat makanan itewwwww...(tapi body nih tetap maintain comel :) )

dan sambil menaip entry nih jgk, akak tengah mengunyah biskut butter yang dah lemau nih haaaaa

wasalam ^_*

Tuesday, November 15, 2011

NEW MONTH NEW LOOK

wow...baru jer perasan, rupenya dah hampir setengah bulan akak takde update new entry...meme bz sungguh laani...hal keje + hal diri sendiri...tapi ada bagusnya jgk..kang kalau ade update taip ari pon, org pon bosan gak nak baca, lain la kalau akak nih dah memang ade ramai peminat cam blogger tegar yang lain..nih diri sendiri baru nak bejinak jer ngan belog...dan tujuan belog nih pon bukan nak cari ramai peminat @ pengikut, cukuplah kalau ader yang sudi menyinggah dan baca..itupon dah cukup baik hehehehe...

bila dah ujung tahun ni, bemacam la jgk yang dok belegar dalam kepala...igt nak pegi becuti la (ikutkan memang dah lama tak becuti pon). tapi tak tau maner nak pegi...ape destinasi yang best...kalau tanya ngn mr Hubby pon, mesti dia tanya balik kt akak huhuhuhu...kt opis lak, gosip² pasal bonus pon dah kedengaran...tapi biasanya walau hanya gosip @ kabar angin, selalunya betul jer...dan nampaknya, habuan hujung tahun nih macam tak best jer...ikutkan list yang dah ader dari awal tahun lagi, nampaknya banyak laaaa yang kene reject :(   tu belom lagi citer pasal increment huh!!

dan tuk akak lak, hujung tahun ni jgk la badan makin tak sihat...ade jer penyakit yang datang, demam la...batuk la...dan skg nih selsema lak...seksa sungguh lah...tapikan, kalau sakit yang kecik nih, bukan ke Allah SWT akan mengampunkan dosa² kita yang kecik jugak...Amin

lagi satu citer akak nak kongsi...dlm satu entry SKIN CARE, akak dok sebok cari ape produk yang sesuai tuk muka yang ala-ala cun jer nih kan...ekceli, akak ader la try satu produk nih...cari yang bajet murah jer dulu...dan lihat la hasilnya



ade can jadi cover model tak???

lihat hasil sebelom & selepas...ape produknya nanti akak citer dalam next entry...dan bila lihat gamba nih, tetiba timbul rase perasan lak dalam diri..tapi ade akak kesah...kata la ape korang nak pon...yang penting hati akak hepi!!!

wasalam *_^