Nuffnang Ads

Friday, December 30, 2011

LAST ENTRY FOR 2011

dah hampir hujung tahun dah yeee...tinggal lagi lebey krg sehari jer lagi tuk abis 2011...ape new resolution korg semua..dah tecapai ke belom??? hehehe..ape lak list tuk new resolution 2012??? akak lakkk...bawak je la yg tahun 2011 nih ke tahun 2012 muahahahaha...

sebelom abisnya 2011...jom layanzzzz aksi si kecik tu mase gi becuti Melaka-PD mase cuti Krimas yg lepas...


si manja saya ♥

budak tak penah rase katil hotel, gini la rupenya

lapo lepas swimming kt hotel Melaka


jln² Mahkota Parade

lobby hotel

nih dah kt Telok Kemang...muka tak sabo nak swimming lagi

swimming lg kt resort PD...abis rentung ko nak

Pencarian Blogger Aktif oleh Mialiana.com

Pencarian Blogger Aktif
Pencarian Blogger Aktif oleh Mialiana.com
25/12/2011 hingga 31/12/2011


dah lama dah tak join ape² GA ni...tapi tuk penghujung tahun a.k.a penutup tuk tahun ni oklah kot klu nk meriahkan skit blog akak Mia...bukan kata tak aktif cuma kdg² mase yg terhad nak update entry..citenye bnyk huhuhu..apepon sesapo yg nak join jom reramai k...♥

wasalam ^_*

Monday, December 19, 2011

IRRITATING & ANNOYING

kelassssss mak ko jah bila tulis tajuk tu... ^___________________^

ni bukan apa, hanya sesi luahan hati jer...sesekali tu kene la ada entry yg berbaur ke"frust"san sket...tapi biasanya benda nih hanya tejadi tuk hal² kt opis jer...susah la bila keje org kita nak kene masuk campur kan.memangla kene ade team work, lg plak keje interrelated...bukannya tak nak menolong tapi kekadang malas nak menjawab dgn customer...teringin gak nak condem management tapi nanti kang dpt surat cinta plak...kt sini pembahagian keje & tugas tu macam tak kene je & totally UNFAIR!

bila disebut tentang team work, memasing dah phm kan...kalau dah nama team work tapi ko still nak wat keje sesorg, baik ko bukak co sediri & jd tokey je...haaaa amek semua ko wat!!!! tapi tu bukan masalahnya skg. the prob is keje org tapi kita yg nak kene setelkan & carik solution...mana taknya {ini bukan beniat nak singgung sesape} keje admin tapi drebar lori yg kene wat...huhuhuhu...harukan...bukan kata tak leh buat, cuma dr segi masa,pengalaman & teknik tu macam tak kene jeeeee...tanya satu, satu buat...emmmmm tahla belalang +____+

dari segi tugas dan keje pulak, lagi haru biru kucar kacir...staff rasanya skg ni dah mencukupi tapi boleh plak ade dok lepak² layan tenet...dan ade plak yg sampai nak kencing berak pon tak sempat. sebabnya nape, keje dah overload...tu nk cakap salah sape??? takmau cakap sape laaaaa. kepercayaan tu kene ada. tak kira la ko org baru ke lama...klu tak wat ape amik org keje kan...dari situ la baru kita nampak kebolehan & kemampuan ssorg tu...jgnla ko asyik nak campak semua keje kt org lama...org yg wat keje admin pon kene wat akaun...opppsssss +____+

keje akak ni, belah kanan customer, belah kiri boss...so "kalau gajah ngn gajah begaduh, pelanduk mati kt tetengah"...susah nak puaskan kehendak & permintaan semua pihak.kene ada tolak ansur & understanding...lg plak skg nih, akak yang banyak deal ngn customer...lg la pening nak melayan dorg...kalau boleh tak nak dah wat keje dealing ngn org nih...org yg tak dok tempat akak nih memang akan nampak akak macam rilek jer...tapi depa tak tau, dalam kepala nih memacam hal dok rolling...bila dpt balik umah tu, rase penatnya badan otak nih haaaa

lagi satu akak punye pesen kan, tak suka la org dok tanya hal yg sama 2-3 kali...ok gini, kalau ko dah tanya something @ nak mintak akak watkan sesuatu kan, akak mesti dah take note psl hal tu...when I said, i'll check and come back to you, mintak sbr k...jgn ko asyik dok dtg tanya...sehari sampai 5x pon ada...soooooo irritating & annoying makkkkk!!!!!! kalau benda tu dah bezaman, nak kene filter from email @ archive document, so be patient laaaa...i'll need sometime to recall the thing kan...haishhhh...nih dah tak lama lagi nak appraisal tuk tahun ni...tak tau la bape bnyk dpt..bnyk worst from good @ better then last yearnya performance...tunggu je la k...

ape pon, i just wish that things @ jobs are getting better & easier in next year...just pray for the best for me & all...lgpon inilah tempat akak cari rezeki tuk family...serase malas sangat dah nak carik keje lain...but i'm not sure how far my patience can last...just hoping from Allah all the time...Amin

wasalam ^_*

Thursday, December 15, 2011

MODE : SWING-SWING

^____________________________^

dah 2 hari mode keje swing² aje...tak tau nape...keje banyak tapi di letak tepi...dipikir, ahhhh esok pon boleh buat...perasaan yg sama mcm semalam "em esok boleh buat" tapi hari ni...sama jgk mcm semalam...ehhhhh pusing daaaaa ayat akak +____+

nak kata tak sehat, alhamdulillah jer rasanya. nak kata kene marah ngn boss, dalam minggu nih belom ada lg kot. abis tu napeeeeee ekkkkkk....

kata org, dalam kita melakukan ape pon keje, kene la ada momentum @ motivasi yg nak menggerakkan minda dan badan tu...kalau semua tu dah kurang agaknya mcm ni la jdnya...sebab nak abis tahun 2011 kot...mungkin jugak...plan tuk tahun depan takde ape lagi...tapi sebelom nih penah ade keee ?? +____+

kekadang minda yang mengawal setiap pelakuan kita...kalau kita dah setkan MALAS...maka itulah yg tejadi...sebab tu, sebelom kuar umah nak ke opis, minda kita ni nak kene disetkan @ nak lagi bagus kan, sertakan dengan niat "sahaja aku pegi keje dan buat keje kt opis tu bebaik, takmau layan FB, Youtube segala bagai" okeh tak ???

dah kul 1230 pm, nak kuar lunch dah stat hujan...tapi perot pon dah ngaum...sabarlah wahai perot ku...sesekali kempis sket takpe kan kan kan

wasalam ^_*

Wednesday, December 14, 2011

HELLO ~___~

entry yang tah pape sambil nunggu my other half menjemput ahakssss...dah penat, ari yang malas, keje pon satu ape pon tak buat...bosan tahap GABAN...eh, gaban tau bosan ke ???

dah abis setengah hari konon nak mendesign belog..sudahnya template yang kosong tak menarik langsung jgk yg jadi pilihan...maner la ade org nak nyinggah kalau gitu rupenya...huhuhuhu...

kene becoti kot rasanya nih...tapi nak kemana...hmmmmmm...dah lama jgk tak kemana²...

ok dah...sebelom merapu raban lagi jauh...akak better stop now!!!

wasalam ^_*

Friday, December 2, 2011

LEWRE WAREHOUSE SALE

nampak tajuk tu??? menarik tak adik kakak semuaaaa?????? so sesiapa yg bedekatan tu boleh rajinkan diri menghabiskan duit korg yeeee...kan dah gaji tuuuu...so takde masalah laaaaa kan kan kan kan....


2-4 December 2011
Lewre Warehouse Clearance
Products Offered
Mens & Ladies Footwear
Hand Bags

Time : 10am to 7pm
Location (Tel 603 5637 3111)
Lwere International Sdn Bhd
Lot 1 Jalan Nilam 1/1
Subang Hi Tech Industrial Park
Shah Alam


TERMS
Goods sold are not exchangebale, refundable or repairable
Please check your goods before leaving
Credit card payment only for purchases above RM100

ape lai, akak ngn Miss Olley Berry pon cepat² la bekejaran ke tempatnya lunch hour tadi...kuar kul 12, balik opis ngam 2 ptg...cam org gomen lak (sori ye sesape yg keje gomen tu) maklum la, kami keje private nih takde rehat lelama even ari Jumaat pom huh...sanggup abaikan perut nih dulu kalau dengar ade sale nih - kemaruk!!!

sempat la bedal sepasang pump shoes...rege asal (kt kotak la RM139.90) tapi mase sale nih dapatla RM50...oklah kan (kalau kene tipu pon nasebla tuk org yg kemaruk cam akak nih huh)


okeh, ni mase testing kt warehouse
mase tengah test nih lom perasan lagi satu perkara...balik jer opis tetiba
-
-
-
-

korg nampak tak bunganye???
uwaaaaaaa camner leh tak perasan bunganya lain kalerrrrrr...

hmmmm ni la yang malas kalau g warehouse sale...nak kene berebut ngn orang ramai...basah ketiak, cair mekap...alih² dpt bunga kaler lain...seb baik saiznya sama...kalau tak lg haru...so kan next time, tak kira la org ramai ke, sesak behimpit ke...TOLONG laaaaaa igt ni

Goods sold are not exchangebale, refundable or repairable
Please check your goods before leaving


tapi tetap nampak cantik kan...

ni view ala² kt butik plak...

tapi akak nih jenis bangsa tak kisah punye...kalau dah bekenan, ade akak kesah korg nak cakap aper...lg plak, nampak lain sket kan kan kan...selalu beli kasut @ selipar sama jer kiri kanan, sesekali kita kasi lain la plak #________________# (stok cover malu sediri)

agak² la kan...kalau korg yg tekene, nak ke pakai kasut bunga lain kaler niiiii????

wasalam ^_*

SELAMAT HARI LAHIR MAK

1 December, hari lahir Mak (MIL) yg ke 57...alhamdulillah, syukur pada Allah SWT atas keberkatanNya. Amin...(sebab hari nih Jumaat so entry pon kene la berbau kebaikan sikit yeeeee).... ^_*

takde wat celebration ape pon, mr Hubby beli kek je sebiji tuk Mak...nanti kendian la baru belanja Mak makan² ekkk...iyela hari bekeja nih kitaorg malas nak kuar lg plak dah takde kete skg nih susah la nak berangkut semua kan...takkan nak naik moto berempat...korg cuba bygkan laaaaa huhuhuhu...so tunggu la ari minggu nanti, leh la mr Hubby pinjam kete co dia...

malam tadi, mr Hubby balik keje bawak sebijik kek...tapi nak amik gambonye pon tak lalu...kek dah penyek...huhuhuhu. iyela, naik moto...kene lak area umah akak tu bnyk bonggol...telompat² so pepaham je laaaaaaaa...ape pon tak kisah la, janji Mak boleh potong kek tu....


selamat Hari Lahir Mak


Ayong sayang Mak


ini cucu Mak yg suka makan kek



dan lepas makan mesti kene tukar baju

Ayong (nama panggilan aku kt umah ^_*) doakan Mak dipanjangkan umor dan selalu dirahmati Allah...moga Mak sihat dan kuat dan dijauhkan dari segala musibah dan keuzuran. terima kasih sebab jaga Ayong dan cucu Mak yg comel itewwwww....

wasalam ^_*