Nuffnang Ads

Monday, December 19, 2011

IRRITATING & ANNOYING

kelassssss mak ko jah bila tulis tajuk tu... ^___________________^

ni bukan apa, hanya sesi luahan hati jer...sesekali tu kene la ada entry yg berbaur ke"frust"san sket...tapi biasanya benda nih hanya tejadi tuk hal² kt opis jer...susah la bila keje org kita nak kene masuk campur kan.memangla kene ade team work, lg plak keje interrelated...bukannya tak nak menolong tapi kekadang malas nak menjawab dgn customer...teringin gak nak condem management tapi nanti kang dpt surat cinta plak...kt sini pembahagian keje & tugas tu macam tak kene je & totally UNFAIR!

bila disebut tentang team work, memasing dah phm kan...kalau dah nama team work tapi ko still nak wat keje sesorg, baik ko bukak co sediri & jd tokey je...haaaa amek semua ko wat!!!! tapi tu bukan masalahnya skg. the prob is keje org tapi kita yg nak kene setelkan & carik solution...mana taknya {ini bukan beniat nak singgung sesape} keje admin tapi drebar lori yg kene wat...huhuhuhu...harukan...bukan kata tak leh buat, cuma dr segi masa,pengalaman & teknik tu macam tak kene jeeeee...tanya satu, satu buat...emmmmm tahla belalang +____+

dari segi tugas dan keje pulak, lagi haru biru kucar kacir...staff rasanya skg ni dah mencukupi tapi boleh plak ade dok lepak² layan tenet...dan ade plak yg sampai nak kencing berak pon tak sempat. sebabnya nape, keje dah overload...tu nk cakap salah sape??? takmau cakap sape laaaaa. kepercayaan tu kene ada. tak kira la ko org baru ke lama...klu tak wat ape amik org keje kan...dari situ la baru kita nampak kebolehan & kemampuan ssorg tu...jgnla ko asyik nak campak semua keje kt org lama...org yg wat keje admin pon kene wat akaun...opppsssss +____+

keje akak ni, belah kanan customer, belah kiri boss...so "kalau gajah ngn gajah begaduh, pelanduk mati kt tetengah"...susah nak puaskan kehendak & permintaan semua pihak.kene ada tolak ansur & understanding...lg plak skg nih, akak yang banyak deal ngn customer...lg la pening nak melayan dorg...kalau boleh tak nak dah wat keje dealing ngn org nih...org yg tak dok tempat akak nih memang akan nampak akak macam rilek jer...tapi depa tak tau, dalam kepala nih memacam hal dok rolling...bila dpt balik umah tu, rase penatnya badan otak nih haaaa

lagi satu akak punye pesen kan, tak suka la org dok tanya hal yg sama 2-3 kali...ok gini, kalau ko dah tanya something @ nak mintak akak watkan sesuatu kan, akak mesti dah take note psl hal tu...when I said, i'll check and come back to you, mintak sbr k...jgn ko asyik dok dtg tanya...sehari sampai 5x pon ada...soooooo irritating & annoying makkkkk!!!!!! kalau benda tu dah bezaman, nak kene filter from email @ archive document, so be patient laaaa...i'll need sometime to recall the thing kan...haishhhh...nih dah tak lama lagi nak appraisal tuk tahun ni...tak tau la bape bnyk dpt..bnyk worst from good @ better then last yearnya performance...tunggu je la k...

ape pon, i just wish that things @ jobs are getting better & easier in next year...just pray for the best for me & all...lgpon inilah tempat akak cari rezeki tuk family...serase malas sangat dah nak carik keje lain...but i'm not sure how far my patience can last...just hoping from Allah all the time...Amin

wasalam ^_*

No comments: