Nuffnang Ads

Tuesday, February 21, 2012

CINTA YAHOO MESSENGER

masa belalu dgn cepat...dalam tak sedar dah 49 hari arwah kembali ke rahmatullah...walaupon akak berjaya lalui hidup seperti biasa namun kekurangan tu tetap terasa...seperti diri bejalan sebelah kaki...tak sempurna..kosong...

perkenalan kami bermula dlm tgh tahun 2004...secara tak sengaja melalui YM...ala dulu-dulu mane ade lagi FB nih, yg fames mase tu YM je la...mase memula tu hanya di alam maya je...memasing pon takde la series mane pon...klu kebetulan ade on9, so kitaorg chat la...klu tak, takde la...hanya selepas beberapa ketika, baru la de betukar no. tepon...ok, then mula la dgr suara lak...sms tu toksah cakap la...mase tu akak kje sambilan kt UPM Serdang and arwah lak wat bisnes use car...bila memasing dah ready nk besua tu, baru la plan nk jumpa...tu pon lama jgk amik masa...sbbnya lepas tu mcm lost contact...dua-dua pihak senyap.masing-masing beranggapan mcm dah tak sudi la kot...

dan dengan secara tak sengaja, tetiba akak dpt phone call dr dia...mase tu dlm kul 10 lebih laaa, malam...akak lak kt umah member...kt area Bangi gitu la...so dia ajak jumpa...katanya akan dtg pick up akak kt umah sewa akak, mase tu akak stay kt Serdang...dgn takde pikir panjang, akak ok jer...terus ajak housemate balik umah...dah sampai umah, akak call dia bg direction skit, then tak lama terus dia sampai...sng jer plak dia cari, dah arwah nih anak jati KL, so jln kt area KL @ Selangor nih kacang je bg dia...

mase first time jumpa tu, punye la sempoi gila dia dressing...short khakis pant + t-shirt jer...pastu sneakers...gila sempoi akak ckp dlm hati...seb baik la akak pon takde hover melaram (mase tu akak selim melim lg huhuhuhu) then dia terus je bwk akak gi minum...iyela, masa tu pon dah kul 12tgh mlm kot...takde mana dah pon nk pegi, cuma jumpa hari tu pon tuk kenal muka je la kan...jd mase lepak tu digunakan tuk kenal ngn lebih lanjut...walaupon tak lama tapi kira bekesan gak la...boleh wat tido tak lena...iyela, kebetulan akak pon mase tu tgh single & available...hati mane tak tecuit kan bila ade pakwe yg kenen...

perjumpaan yg pertama tu terus bawak ke next stage...kami berkawan lebih kurang 5 tahun...satu jangka masa yg agak lama...bemacam dugaan & rintangan hadapi sesama...lepas tu dlm tahun 2008, kami bekawin...08 Ogos 2008...tarikh keramat...takkan akak lupa sampai akhir hayat...2010 plak, lahir la cinta hati kami yg pertama dan terakhir...Julia Qarmiela...namun mahligai yg dibina hanya mampu bertahan lebih kurang 3 tahun jer...dia pergi tinggalkan akak & anak selamanya...belom puas kami merasa kasih sayangnya...belom puas kami bemanja dengannya...namun segala kenangan besamanya akan menjadi memori hidup akak...akak bahagia sepanjang hidup dengannya walau sederhana...semuanya masih segar dalam ingatan...

dan pada saat entry ini di tulis, 21 Februari sepatutnya menjadi hari lahirnya yg ke 34...Allah Maha Besar...Allah Maha Mengetahui...segalanya telah di tentukan...ajal maut, jodoh pertemuan di tangan Allah...kita hanya mampu merancang tp Allah menentukan segala...mohon diberikan petunjuk dah kekuatan iman ketabahan hati dalam melalui semua ini...

Al-Fatihah

wasalam

Friday, February 10, 2012

RINDU SEORANG PECINTA

RINDU SEORANG PECINTA
bila separuh jiwanya telah pergi

RINDU SEORANG PECINTA
bila hilangnya gelak tawa sang kekasih

RINDU SEORANG PECINTA
bila kepingin mendengar suara kekasih hatinya

RINDU SEORANG PECINTA
kala memujuk hati sendiri di saat bersedih

RINDU SEORANG PECINTA
tiada lagi tempat bermanja & mengadu cerita

RINDU SEORANG PECINTA
saat berdiri sendirian menempuh ujian & dugaan Allah SWT

RINDU SEORANG PECINTA
bila merenung masa depan yang masih kabur

RINDU SEORANG PECINTA
mencari-cari kekuatan diri

bila saat dan ketika airmata menjadi teman setia...
semakin jauh perginya, semakin tebal rindu di hati...
walau cuba untuk melepaskan, seperti di rantai hati ini...
hanya pada Ilahi berserah & memohon, moga di beri petunjuk supaya diri tidak terus hilang

dan kirimkan RINDU SEORANG PECINTA....

Tuesday, February 7, 2012

BILA SENDIRIAN

bermacam hal dalam fikiran bila sendirian nih...tapi janganlah salah anggap plak...yg akak maksudkan ialah, bila amalan harian yg telah berubah...sikit-sikit akan memberi kesan pada pemikiran kita...apa yg kita biasa lakukan...sudah tak sama lagi...aktiviti harian, hari minggu, hari cuti, waktu malam dan yg paling penting hal anak...

penat...itulah yg boleh akak ungkapkan...dan sesungguhnya Allah sedang menduga akak...Julia ialah anak yg baik...tapi kadangkala, seperti dia memahami keadaan ini...kelakuan dan permintaannya menguji kesabaran akak...kalau sebelom ni, segalanya boleh dilakukan bersama @ bergilir, tapi sekarang bila sendirian segalanya terasa susah...patutkah akak cakap sebegini??? nak membesarkan anak sendirian adalah sesuatu yg tak penah akak pikirkan...

sedangkan diri sendiri masih lagi cuba berdiri mencari separuh diri yg telah pergi...apatah lagi perlu menjaga org tersayang dikeliling akak...cuba berlapang dada dengan semua ini tapi apakah mungkin??

takdir telah menentukan...qada dan qadar telah tertulis semua ini...Allah Maha Mengetahui...ada hikmah yg tersembunyi...hanya masa, keadaan & kesabaran akan menentukannya...

dan sekarang, akan ada perasan CEMBURU pada sesiapa yg mempunyai "a complete family - dad, mom & kid" ...lepas ni, takkan ada lagi cuti-cuti Malaysia, cuti jenjalan hari minggu, movie time, dating together ...ouchhhh it's so HURT....badly!!!!

how i miss him soooo muc...i miss everything 'bout him...my life is'nt complete without him...Ya Allah, please forgive me...give me strength for this...i need Your guidance...

wasalam