Nuffnang Ads

Tuesday, April 3, 2012

"JAGA" +______________+

bemula malam ni, eh dah pagi kan...aku nak kene stat bejaga jd "jaga" lak kt umah ni...Atok Ayah takde, dan maybe seminggu dia takde kot, "outstesen" katanya...so aku kenela paksa mata nih supaya celik jeee...bukan ape, sejak kes motor Mak kene curi dalam 3 minggu lepas, aku rasa macam risau je kalau memalam takde jantan kt umah ni haaa...ikutkan anak sedara aku akan stay kt sini gak, tapi memandangkan beliau ade hal skit nk disetelkan jd terpaksa la postpone dulu...haishhhh...bukan nak mengeluh tapi nilah salah satu tanggungjawab yg tepaksa aku buat sekarang...walau susah aku kene buat jgk...

rumah aku ni (umah Mak sebenarnya) adalah tanah lot...Mak beli dalam 20 tahun lepas kot. masa tu bape je regenya...sekarang ni maybe dah bekali ganda harganya...kawasan bekas lombong. yela rasanya kalau orang KL & Selangor memang dah tau kot Puchong ni bekas tanah lombong...umah ni agak besar la sekarang kalau tuk kami bertiga je dok (aku, Mak & Julia)...Ayah Atok tak payah kira la, sebabnya dia ade umah lg satu (tak payah cite detail, korg pepaham sediri la ye)...jd tak selalu la dia ada...kalau dulu, arwah ade...takde la takut @ risau walau umah tak bepagar pon...tapi sekarang ni, macam-macam nak kene wat...takpela, abis duit sikit pon tuk keselamatan kami jgk kan...lgpon tuk jangka masa panjang....

ikutkan Abe (abang kandung aku) dia nak aku balik stay KB je...bawak Julia balik sekali...settle down kt sana je...carik la keje ape pon dia cakap...takat aku 2 beranak, dia mampu nak tanggung...hmmmmm...tapi aku nih jenis yg hati kecik jgk, kesian kt Mak nak tinggalkan dia sengsorang...memang la adik beradik dia semua kt sini je, agak dekat jgk la ngn dia...tapi org pon memasing ade family sediri, ade tanah air sediri...tak selalu jgk boleh jenguk kan...takat tanya kaba tu boleh la...aku pon tak kesah, selagi boleh stay, aku akan jaga dia macam Umi...insyaAllah, selagi aku diberikan kesihatan yg baik dan kemampuan, akan aku buat...

jadi, disebabkan hal-hal yg tak boleh dielakkan ni, maka aku  pon tepaksa la jg mencari bahan yg menarik tuk buatkan mata ni terus celik...sambil blogwalking, sambil FBing, dan sambil tgk TV...tapi yg pasti si tomei ku...


dah selamat ZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzz.......



wasalam ^_*


No comments: