Nuffnang Ads

Tuesday, May 22, 2012

KETIDAKSEIMBANGAN HORMON +_________+

lately macam dah banyak plak perasaan & emosi yg bercampur...mmg la dengan keadaan aku skg nih..tapi cmner nk mengatasi semua nih yeee...pompuan ngn emosi memang tak leh nk pisahkan tapi bila dah melebihi kemampuan sendiri tu boleh membawak pada "ketidakseimbangan hormon" plak...

menunggu bulan jatuh ke riba - tu la yang aku alami...dah hampir sebulan menunggu, akhirnya semalam muncul jua. tu pon disaat mental dah set nk pose ari nih - 1 Rejab dan igt nak stat ganti pose laa...tapi nampaknya niat suci nih kene postpone next week...selamat bepose la pada yg pose ari ni k...moga semuanya diberkati dan dirahmati Allah SWT... Amin

bebalik pada cite ketidakseimbangan hormon...mulanya risau + cuak gak bila bulan tak muncul² nih. bukan ape, takut la ade "isi' ke ape² penyakit lain...tunggu punye tunggu takde jgk...last saturday, g klinik consult ngn doc sebab dah mula risau + badan dah mula kuar racious. gatal dan merah²...sangat tak selesa!!!
tapi kalau nak kata aku pregnant, last 3 bulan ade periodnya...lg plak, hari² terakhir arwah takde plak "projek" sbb mase tu pon aku tgh datang bulan...so memang confident la Julia tak dapat adik...

tapi mase consult ngn doc, dia ade gak tanya COD arwah, takut² ade efek dari situ. alhamdulillah la takde ape...so, doc pon bg jela ubat tahan gatal (yg bila ko telan, lepas 5min je terus collapse) hahahaha...tapi aku makan malam je. gila klu nk makan siang time kt opis nih...meroyan boss klu nampak aku telentok kt meja ni haaa. aku ada tanya jgk, takde ke ubat nk suh period nih datang. tapi doc nak suh dia datang naturally sebab tak nak mengganggu hormon aku lagi. betul jgk tu..so tahan je la racious ni. mintak takde la belanjutan lelama. tak tahan wooo merenyam tuuuu.

apepon, doc cuma advise supaya aku boleh control skit stress @ tensen yg ade skg ni. mmg la susah, dia pon paham tapi semua dah ketentuan Allah...kita kene redha dengan takdirNya...dia pon ade advise tuk aku loose weight sbb aku dah kira overweight lak nih... 62kg -> 52kg :P... mane agaknya aku nk buang lg 10kg tu? bukan ape, takut penyakit lain plak yg datang...so skg cuba la buat ape yg boleh, diet @ exercise skit² (skit je? ) wakakaka...lempang muka sediri! mane tau kot lepas 4-5 bulan boleh dapat ideal weight 52kg tu...macam zaman anak dara jeeee...pastu bederet jantan ngekor nk antar borang. awwwwwwww hantuk pala kt dinding lak!!! gediksssss




p/s: pada sesiapa yg tebaca blog ni, abaikan mana yg boleh. kejap sedih, kejap nangis, kejap ok, kejap gediksss. terpulang pada anggapan anda sediri. yg penting I is ME!!!!

wasalam ^_*

Thursday, May 17, 2012

DI SAAT AKU MENCINTAIMU ~ DADALI

tak tau kenape, 2-3 hari nih perasaan mcm tak keruan. susah ati ade, sedih pon ada...kalau gelak pon sekejap je kesannya...dalam kepala lak asyik dok teringat lagu nih, Di Saat Aku Mencintaimu (DADALI)...ermssss...bila dengar bait liriknya, sangat menyentuh hati dan perasaan aku...biarla ape orang nak kata...aku jiwang ke, minah bunga ke sekarang aku dah tak kesah. sebab sesiapa yg kenal rapat dengan aku mesti tau...this is totally NOT me!!!

aku dah cuba hepikan diri. buat macam² benda yg melekakan aku dari terus igtkan dia. tapi nampaknya sangat susah... atau aku yg tak nak lepaskan...4 bulan dah berlalu tapi terasa dia tetap ada. bukan makin lama makin jauh tapi makin dekat adela...




aku inginkan dirimu
datang dan temui aku
kan ku katakan padamu
aku sangat mencintai dirimu
menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diri ku pergi
tak pernah ada
menghiasi hari ku
di saat aku terbangun dari tidurku

aku bukan ape, risau jgk dengan kesihatan diri kalau berterusan cenggini...tapi aku pon tak mintak semua nih. aku cuba terima segalanya dengan rela hati...cuma disebabkan rasa cinta tu yg buat aku aku merasa payah... pada Allah Yang Esa aku pohon dirahmati...semoga arwah ditempatkan dikalangan org yg soleh...Amin

Al-Fatihah

wasalam ^_*

Wednesday, May 16, 2012

ERMMMSSSSS.....

"speechless" tapi hati sesak huhuhuhu...siapalah aku utk menjadi "superwoman"...kepala nih ligat je bepikir. kenape, bagaimana, siapa, mengapa...berzikir, istighfar dan redha sudah menjadi tabiat diri...tapi hati masih tidak tenang. susahnya nk cari kedamaian dalam hati...org kata, yg penting kita kena pasrah dan redha dengan setiap ujian dan masalah yg datang...

hati ku hati mu menjadi satu cinta
ku rasa hadir mu menyempurnakan aku
tapi cinta bukan milik kita
semua harus berakhir....
cinta kau dan aku
takkan mungkin bersatu
untuk saat ini
di dunia ini
mungkin kita bersama
nanti di atas sana
biar ku setia
menjaga cintamu
selamanya....

ermmsss...

i really missed him...takkan dapat pengganti sepertinya :(





im really heart-broken now....

wasalam ^_*


Wednesday, May 9, 2012

"CONFLICT" ...HERE IT COMES +_______+

tak tau cmane nak mulakan...tapi hati nih rase mcm sesak sgt...mcm kene tindih...buat tu tak kene, buat nih tak kene...berat...hmmm...telebey kopi ke??? @ telebey gula sudaaaa??? ting tong ting tong camtu jgk...takde hasil ape pon...arrgghhhh tetiba lapar (tak boley blah huhuhuhu)...

okeh, straight to the point... tak yah nak belapik beralas...tp topik nih myb akan jd controversi lak...but i've to admit...i'm LONELY!!!! okeh (tutup muka jap)...gosh!!! don't believe i said this huhuhuhu...tak tau la mereka yg on same shoes pon akan rase benda yg sama...tp dr aku dok menjeruk rase sesorg, baik aku luahkan...

after 4 months...i thought i can live alone but NOT...i tried to ignore, not to think...but it keeps coming...emmmm...me -> only human...aku tak pernah lupakan arwah..dia selalu ada...ingatan pada dia tak penah hilang...tapi tak sama...walau aku tetapkan hati, panjatkan doa pada Allah, tapi hati tetap kosong...sunyi...paling tidak, aku hanya lepaskan dengan menangis bila igtkan arwah... :(

but at the same time, rase takut, gusar pon ade jgk...klu nk cari pengganti, nk cari yg cmner...takkan dpt yg mcm arwah...dan lagi aku plak jenis tak suka nk melayan karenah org yg pelbagai nih...itu satu hal, belom lagi mulut² @ cakap² org...kita tak tau ape pandangan org pada kita...mcm yg biase kita dengar @ lihat kt TV la..."kubur masih merah dah carik pengganti" @ "tgk tu si polan si polan, arwah suami baru je meninggal, dah carik penggantinya" ... huh! mulut tempayan boleh tutup tp mulut org pikir la sendiri yeeee...itu belom lg org yg terdekat ngn kita @ family...hmmm...

sekarang aku tak tau nk cakap hal nih sebagai satu masalah @ bebanan yg baru tuk aku hadapi...biarpon hati dah pasrah & redha dengan takdir Allah...tapi ruang itu tetap kosong...bermacam perasaan timbul dan berperang dalam diri...KONFLIK yg takde sape pon boleh tlg melainkan diri aku sendiri...

at the end, what can i do...TURN TO THE CREATOR (ALLAH SWT) AND PRAY VERY BEST FOR THE BLESS...Amin...

wasalam ^_*