Nuffnang Ads

Wednesday, June 20, 2012

TAKDE TAJUK

niat hati nak update entry...tp tajuk pon tak tau nk letak ape. yg pasti sekarang ni hati tengah susah. SEDIH sangat. nak menangis tapi tak boleh. tesekat lak rasanya. macam ade sesuatu yg tak terungkai.

dah la..stop dulu kt sini....

wasalam ^_*

Monday, June 4, 2012

APE YG ADA PADA JUMAAT

Jumaat adalah hari yg ade dalam setiap minggu life cycle kita...hari ini akan dtg silih berganti tanpa jemu dan tanpa boleh dihentikan...pada setiap org, myb akan mempunyai definisi sendiri tuk hari tersebut. ada keistimewaan memasing. pada aku lak, pon turut ade tanggapan sediri terhadap Jumaat...

JUMAAT - dedolu hari mmg aku selalu nantikan. kadang baru je masuk senin ke selasa, dah sebok wat plan ngn arwah ape aktiviti tuk weekend tu...iyela, aku kan tak keje sabtu, tapi arwah keje 1/2 hari...ahh tak kisah la kan..janji petang tu boleh wat plan jgk kan. ala selalu plan tu bukan nak kene kuar duit pon...selalu pon weekend sabtu @ ahad kan ade je event pape. dan tukang survey mestilah aku. ade je event yg menarik kt memane, FOC plak tu...cepat-cepat text arwah "abg, sabtu nih ade ni ..... kt ..... jom g nak?" dan tak bape min kemudian dpt lak reply "ok, syg survey dulu betul-betul, nti kita g ekkk" hmmm tu la arwah. tak pernah kata tak boleh bila aku ckp ape. selagi dia boleh tunaikan, susah cmner pon dia akan buat. dan ari minggunya tu, berangkutlah kami anak beranak ke tmpt yg dituju...biasa kami bwk Mak skali, tapi depend jgk pada tmpt and event tu, klu kene bnyk jalan kami tanya ngn Mak dulu. klu dia ade teringin bwk sama, sbb Mak kan bukan larat nk jalan jauh-jauh. kalau tak, esoknya kami bwk la dia kuar g shopping barang dapur kt Tesco, Giant @ Carrefour je...janji dpt bwk dia kuar jenjalan.

TAPI skg semua tu dah takde...satu habit yang aku dan family kene tukar bila tiba weekend. sebabnya kami dah tak boleh nak kuar jenjalan atau ke sana sini sinun...salah satu sebabnya takde transport, tah bila la nama aku nak clear ni, settlement dah buat...kt CTOS ngn Bank Negara nya belom update lagi huhhhh!!! at least kalau ade kete, takde la aku telepek je kt umah ngn Julia & Mak. tapi salah sebab utamanya, rasa macam kekok, satu kekosongan bila aku nak kuar sediri @ ngn kengkawan...aku kan dah biase ke memana ngn arwah...ye, aku akui, dulu aku manja. selalu harapkan suami kalau nk ke memana...lesen ade, tapi malas nk drive. sudahnya, lesen simpan je...hanya lepas arwah takde baru aku stat bwk kete balik. tu pon sesekali je bwk kete Oly kuar makan. nk dapatkan confident dan keberanian tu yg susahnya. tapi aku tau, lepas ni aku kene berdikari, kene paksa diri jgk..sebab aku dah takde sape nak harapkan tuk ke memane, kalau ade emergency ke ape kan susah...cuma skg doakan, segala urusan tuk aku beli kete dipermudahkan...

dan kenapa aku cite semua kt atas ni ialah, aku jadi takut bila Jumaat dtg...sebab bila sampainya hari Jumaat, aku akan rase tension, stress sebab semua nih akan mengingatkan aku pada arwah. dan bila je masuk sabtu @ ahad, aku rase kosong, sunyi sangat...aku tak mengharapkan ape...takkan ada keajaiban akan berlaku. cuma ingin sedikit ketenangan dalam diri...aku pon nak bahagia macam org lain. semuanya berlaku terlalu cepat...

wasalam ^_*