Nuffnang Ads

Sunday, July 29, 2012

PENGALAMAN YG MEMATANGKAN KITA

Assalamualaikum warahmatullahhiwabarakatuh...

Ecececeh...dah lama tak menghapdate belog kan...mood nye kelaut je. bila ade feel, masanya plak takde. keje yg sememangnya buat-buat bizi jerkkkk...
tapi disebabkan malam ni mata pon tak mau pejam lagi, maka cuba jgkla merajinkan diri meluahkan rasa hati ni...

Alhamdulillah, dah masuk hari ke 9 kita berpuasa. series, KOSONG je aku rasa...bilangan org kt umah ni tetap sama, pergi sorg, datang gantinya sorg...tp tak sama! suasananya yang tak sama... dan yg penting aku tak dapat lg nk mengada-ngada cam tahun lepas...mintak nk makan itu ini masa bebuka yg pastinya cuba dicari oleh arwah :( ...

oh ye, Alhamdulillah jgk, aku dah dapat "BF" baru...chenta hati yg baru. jgn salah anggap, chenta hati tu kete la...transport tuk senang aku nak ulang alik keje @ nak ke memaner...semuanya berkat hasil usaha pertolongan kawan baik aku, Oly dan suaminya...semua urusan berjalan lancar dan aku dah pon mula memandu BF baru tu...cuma skg nih, pandu dekat-dekat je la...tak berani lagi nak g jejauh @ kuar sesorg...takpe, practice make perfect kan...lelama nanti dah biase takut panjang je langkah ku ngn Julia...

dan sebenarnya, setiap kejadian yg berlaku pd kita, sama ada dalam kita sedar, redha @ tidak yg pasti semua itu akan mematangkan kita dan menjadi pengalaman yg berharga tuk kita guna sebagai panduan di masa depan @ untuk kita kongsikan dengan org lain...sedih dan pahit tapi bila kita redha dengan ketentuan Allah, insyaAllah Dia akan selalu mendengar keluhan hati kita dan Dia akan datangkan bahagia tuk kita...

cumanya bila ada sesetengah org yg cuba ambil kesempatan dgn kelemahan dan kekurangan kita...emmm, let me straight to the point...this thing happened especially to those as my situation. dan org yg cuba ambil kesempatan tu mestila lelaki...huh! kekadang im not really understand man...not sure what on their mind. baru je kenal sesikit dah berani mintak lebih-lebih...when we ask for commitment, too many excuses!!! camni ke nak dibuat laki...yes, true im not asking more...but tak salah kan kalau aku nak demand sikit, for future of course...well, maybe its too early to find someone that i can rely on...and maybe, im still comparing them with arwah :( and honestly i can truly say...ramai lelaki skg dah hilang hormat pada kaum wanita...and the reason maybe sebab wanita sediri, terlalu senang menyerah bila diminta huh!

kita semua tak sempurna tapi kalau kita berusaha untuk kebaikan tak salah kan...dan dalam masa ni, aku berkawan dgn bermacam jenis org...baru aku tau, rupanya banyak jenis lelaki kat luar sana. silap pilih merana diri...susahnya nak cari kebaikan dalam diri org skg ni. semuanya hanya bertopeng...emmm aku pon tak baik, tapi aku jgk tak jahat...hanya pada Allah aku minta petunjuk dan bimbingan supaya tidak hanyut dan lalai dengan nikmat dunia yg sementara ni Amin...

im trying to be a better Muslimah and still learning to the stage...masih kerdil diri ini di sisi Allah SWT. dan semoga setiap pengalaman ini menjadikan diri kuat dan tabah dalam menghadapi hari esok...

wasalam ^_*

No comments: