Nuffnang Ads

Wednesday, October 3, 2012

BULAN SEMBILAN

Bismillahirrahmanirrahim...

Ok mukadimah dah baik kan, so elok la citenya pon yang baik-baik saje k...ikutkan banyak cite nak kongsi besama. tapi tu la, bukak belog, tapi dok tenung je...idea dok running dalam kepala je. macam penceritaan tak tertulis...ade ke?? puasa dah lepas, raya pon lepas...cite raya memang takde yang menarik pon tahun ni. tahun pertama beraya tanpa arwah suami...rasa kehilangan sangat tapi tak nak pikir banyak..nanti emo lebih. dari hari pertama raya, sampai ke seminggu raya aku cuba tak menangis...wat-wat happy dan sebokkan diri. seb baik jugak balik KB so banyakla agendanya...kalau dok sini, mau matik tenggelam ngn airmata je kot.

Raya pertama, tahun ni kt Puchong dulu. teman Mak...tapi suasananya macam hari biase je. sunyi...cuma si kecik tu je yang suka nak pakai baju raya dia...emmmm sonok tgk anak. tapi takleh tahan bila time salam bermaafan ngn Mak, dia pelok si kecik tu sambil cakap "sian cucu nenek, tak dapat salam tangan ngn ayah" aku dah mula emo, tapi tahan lagi..taknak org tua tu lagi sedih. aku kene kuat depan dia dan anak...takleh bg dorg tau hancurnya hati aku ni...ok-ok dah, nanti aku emo balik, langsung takleh nak continue cite kan...


baju raya Julia

gaya bila taknak amik gambar

tuan tanah harus ada

background main hentam je

dapat gak baju raya sedondon, 2 beranak je...tanpa yg tersayang :(

Julia dan Nenek ♥

tapi gambar raya mase balik KB takde plak..tuan tanah sebok beraya terus lupa kamera yeeee...kalau dah nampak makanan tu pepaham jela, takkan nak tengok je kan...lagipon bukan penting sebab cite raya pon dah basi ni hehehehe.

tapi takpe, cite raya takde, cite haji ade hehehehe...sebabnya lepas je raya pose, aku kene balik lagi ke KB. Alhamdulillah, Umi dapat panggilan haji tahun ni. pakej Tabung Haji swasta kiranya la, bayar lebih sikit dari TH direct. takpela, orang tua tu dah tak sabar sangat nak ke rumah Allah...duit pon ade so kitaorg adik beradik pon redha je. cuma yang ralat sebab Umi pergi sorg. takde muhrim. tapi disebabkan dah pergi dengan pakej ni, jadi org agensi tu dah sediakan mahram untuk Umi dan beberapa org jemaah yang pergi sendirian. sebab tu bayar lebih hehehe. kitaorg adik beradik tak berkira pasal duit, janji Umi dapat melaksanakan rukun Islam kelima masa dirinya masih sihat lagi...layan jer gambar mase kt Sultan Ismail Petra Airport KB.


Umi and familia (parts only)

Umi with her beloved daughter and granddotter

my 2nd bro and wife

my 1st bro and wife

my 3rd bro


my big sista

dont miss my lovely dotter la

ok dah. penat dah nak mengedit pic semua ni..nanti semabung citer lain plak..ni cite tuk bulan September tapi masuk bulan Oktober..aci tak


wasalam
^_*






No comments: