Nuffnang Ads

Tuesday, October 9, 2012

UNTUK KESEKIAN KALINYA....

selepas hampir 10 bulan...aku baru ade kekuatan untuk publish gambar ni. tak tau nak cite ape, cuma tetiba rasa macam ingin sekali berkongsi dengan semua ape yg aku rasa...ni last aku ziarah arwah last Syawal lepas. aku mintak kengkawan yg ade terbaca tu, sama-sama doakan untuk arwah... Al-Fatihah

bunga dan pokok ni kami yg bawak sendiri, tapi kalau nk mintak dorg yg tanam pon boleh

Allahyarham Putrazaki bin Zainal

rumah yg berlot A50

Arwah dikebumikan di tanah perkuburan USJ 22, Subang Jaya. dekat sangat dengan rumah kami. ikutkan tiap minggu kami boleh lawat arwah. sama jgk, kalau aku balik kje, mmg aku pasti lalu tempat nih tiap hari. cuma kalau nak singgah time balik kje, macam tak sempat balik pon dah pukul 6. sampai je elok dalam kul 645 gitu. tapi tiap kali lalu, aku pasti tak lupa bagi salam dan sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah.

kawasan tanah perkuburan ni mmg terjaga rapi. beza la dengan tanah perkuburan dulu². kalau memalam kau nak dok lepak sini pon takde hal la. tempatnya terang benderang ngn lampu kalau malam. boleh say hi hi je kt sesape yg tegur ko tu errkkkkkkk.....

ape pon sekarang, aku akan cuba pastikan ziarah untuk arwah sekurangnya sebulan sekali. bukan ape, bawak Mak lepaskan rindu untuk anak dia...rindu Julia kt ayah dia :( ... si kecik tu pon pandai, turun je kete, dia dah tanya "kita dtg umah ayah ye bu"  hati ibu mane yg tak tersentuh bila ditanya gitu. tapi InsyaAllah aku kuat...kene redha dan tawakal pada ketentuan Allah...tiap yg terjadi ade sebabnya.

Al-Fatihah

wasalam
^_*

No comments: