Nuffnang Ads

Tuesday, December 18, 2012

TAKUT KERANA BENAR

selalu kita dengar "takut kerana salah, berani kerana benar" kan...tapi kali aku tukar sikit..."TAKUT SEBAB BENAR"...agak² korang la camner definisi pepatah aku tu hehehe. aku sediri pon pening nak men"define"kannya...cuma serasa aku la, sesorg (aku la tu) yg takut untuk berkata benar tak kesah la hal betul or salah; sebabnya memikirkan impak pada diri dan org lain...hmmm boleh terima tak?

aku berani gerenti, semua org penah alami ape yg aku alami skg ni. ye! aku ade buat salah tapi aku takut untuk mengaku dan membongkar kesalahan tu especially depan org terdekat yakni family...*lempangmukasedirisejutakali*

takyah la aku cite ape kesalahan tu ekkk...memang mengaibkan. aku cuba menahan diri dari mengaku salah...tapi aku sediri pon tak tau sampai bila...adakah patut aku yg membongkar sediri @ nak biarkan hal ini terdedah secara semulajadi errrr...hebaknye ayat aku huhuhuhu...aku nih sebenarnya family type punye org, segala action yg aku buat or keputusan yg aku amik, mesti refer kt kuarga dan mintak pendapat dorg. tapi aku pon tak tau nape dalam hal ni aku tersasar...puas dah nangis, hantukkepalakattembok pon dah tak jadi ape...benda dah takleh reverse pon...andai la aku miliki semalam...

tapi sampai bila aku nak sembunyikan hal ni...sorg je yg tau pasal ni, sape lagi Olley Berry lerrr...skg aku cuba bertenang dan cari cara nak menyampaikan pada family supaya dorg tak sepak aku...paling baik pon kene penampo ngn Abe je la...matabelalakkeatas!!! adoiii seh pening, buntu pala otak...org tgk aku huha huha huha...tapi gelodak dalam perut ni tunggu masa meletup jek...aku memang lom ade kekuatan sebenarnya nak mendedahkan hal ni. Ya Allah, berilah petunjuk pada hambaMu yg alpa ni...klu hal yg tidak melibatkan keluarga aku mungkin tak serisau ni...aku sayangkan family aku. taknak dorg sedih dan susah hati sebab aku...tapi betul ke cara aku ni??

aku cuba berubah tuk jadi anak yg baik...kalau boleh aku taknak sembunyikan @ rahsiakan pape pon dari family...arrggghhh...cam nak terjun katil pon ade nih erkkkk...


wasalam
^_*

No comments: