Nuffnang Ads

Monday, October 27, 2014

SESEKALI TU NAK JUGAK

tajuk yg rasanya tah pape.. teringin nk bebelog, tp taktau nak cite pasal apa.. cite banyak, tapi taktau nak mula yg mane.. so camni la jadinya. ohh klu nak becite ngn pic, banyak je yg boleh dicitekan, tapi skg ni macam masalah problem plak nak transfer pic ke pc.. hmmm..malas nak godek² pc ngn hp ni.. pendek kata skg ni klu dah ada malas tu memang tak jadi ape la weiiii.. *sigh again...
 
life still sama.. takde yg berubah.. tak macam pasir, sekali ombak datang, sekali pantai berubah.. cittt ayat tak ley blah.. nak jugak kan kan kan.. bahagia dengan kehidupan sekarang.. tapi ada jugak rasa tetekan.. klu boleh la nk tekan Delete button tu kan.. yess sometimes I just ignore my feelings but at a time I can't lie myself.. it's actually empty.. walaweiii speking nokkk :P
 
banyak benda dalam kepala ni dok pusing.. tapi takde hasilan. nak bisnes, macam syok tgk org bisnes online, jual tudung especially.. sbb mek kan skg suka pakai shawl. macam² jenis wehhh..meme rabak la m2u tiap bulan klu nak ikutkan nefsu.. cantik mmg la cantik, kene lak mek yg pakai, perghhhhh gila la, takyah nak carik model dah.. mek jual, mek jd model..hebakkkk
 
tapi dari mane nak mula.. keberanian tu belom ada. seronok memang la seronok nengok.. ada tak sesape yg boleh bagi advise.. or ada pendapat.. rasanya kalau ada benda or aktiviti yg mek buat, masalah peribadi tu boleh dilupakan seketika, ye dakkk.. hmm betul jgk rasnya tu.. aishhhh camne nak mula ni... adoiiii..
 
papepon, keje cam rilek je skg ni.. sesaje merilekkan diri.. minggu ni dah hujung bulan.. betimbun dah invoice yg nak kene posting.. tapi still suka wat keje delay.. bila la nak berubah tu.. ate kalau nak bebisnes, keje kene cepat kan, kalau tak org lain yg dapat rezeki tu hmmmm...
 
anyway, try la jugak suvey blog @ IG biz online neh..mencari idea dan kekuatan...



tata
as salam
*_^

Tuesday, June 3, 2014

EHEM EHEM ....

Assalamualaikum WBT...

Yaaa sudah lama menyepi. tapi bukan bererti hilang. ada je cuma seperti ada kekangan. dalam menyepi tu pon banyak hal dan perkara terjadi. di rancang @ tidak semuanya di hadapi dengan tabah. Alhamdulillah...

Aku dan Julia masih seperti dulu. Julia pon dah makin membesar. makin banyak cakap. makin banyak karenah. aku layankan dengan sabar jugak. sebab aku tau, dalam proses pembesaran, tu tandanya dia sihat, cerdik dan aktif. tapi dalam sabar, ada jgk rasa susah. bukan aku nak mengeluh. tapi sesape yg ada kt tempat aku pasti paham. bukan senang nak besarkan anak sendiri. tapi ramai jgk yg ckp, ala anak sorg pon susah ke... hmmm... susah sebab semuanya kita kene pikul sendiri. cuba bayangkan, kalau Julia meragam @ sakit @ demam @ ape² jela... aku tak boleh nak cakap "Julia g kt ayah la" or "cuba awak pulak yg tlg pujuk anak ni"... kt sape aku nak ckp camtu? walau tension, walau stress aku tetap kene layankan... tetap kene pujuk jgk... org tetap akan cakap, ala biasa la budak²... ye betul, aku paham budak banyak ragam. tapi sekurangnya kalau bedua tu boleh la begilir. boleh la beganti² kan...
 
Daily life, dgn keje semuanya tetap sama. Takde yg berubah. Kdg rasa bosan, tetapi bila diri yg tak nak berubah jd jgnla nak ngeluh banyak² yee.. Rasa mcm nak berenti keje, tp nak mkn ape dua beranak. Rasa cam nak balik dok kg.. tp still kene keje, plus nk pikir, nak tinggalkan mak lg. Ok ke dia, ready ke dia nak lepaskan kami. Tapi pikir lg, sampai bila nk dok ngn dia.. tunggu makcik kawin lagi taktau bila la wehhh hehehe...
 
Teringin nak wat bisnes.. sonok tgk kengkawan yg rajin niaga. Tapi mcm takde kekuatan. Kene jgk push ngn kwn tp still mcm ni.. so skg ni actually sape yg bemasalah.. masih belom ada kekuatan dan keberanian utk mengubah diri dan kehidupan. Kdg ada terpikir, sesekali amik risiko tak salah kot. Nak pikir bnyk pon tak guna jgk. Still dok situ...hmmm...
 
Tapi kalau ada daya pemangkin (ceh ayat) maybe boleh tejadi. Tapi di mana sumber inspirasi tu.. siapa atau ape yg boleh  jd inspirasi tuk makcik nehh... pikir lagi.. huhhhh...
 
Dah la dulu.. pc pon dah ok.. nti² boleh continue blog lagi yeayyyy...
 
 
Wasalam

Tuesday, February 18, 2014

lama Menyepi

Assalamualaikum wbt.. dh lama aku sepi kan.. ada jek cuma ms tak mengizinkan. Cite pon bnyk..dan skg ni tetiba rs mcm nk aktif balik. Myb sbb takde mende nk buat dh kot haha...

Ape pon hari ni bg intro skit je la dulu. Besiaran dr hp. Taktau nape bukak blog kt pc tp blank huhu.. nmpak meno lama tak update kan kan kan.. dengki le tu...

Aku sihat alhamdulillah (makin sehat huhu).. julia pon sihat. Dh skolah pon tecik tu hehe... tp makin besar bnyak nau ragamnya...sabo je la...

Well tu jek dulu. Nti mak tgk problem ape ngn blog ni ekkkk...


Chow...
Wasalam...