Nuffnang Ads

Tuesday, June 3, 2014

EHEM EHEM ....

Assalamualaikum WBT...

Yaaa sudah lama menyepi. tapi bukan bererti hilang. ada je cuma seperti ada kekangan. dalam menyepi tu pon banyak hal dan perkara terjadi. di rancang @ tidak semuanya di hadapi dengan tabah. Alhamdulillah...

Aku dan Julia masih seperti dulu. Julia pon dah makin membesar. makin banyak cakap. makin banyak karenah. aku layankan dengan sabar jugak. sebab aku tau, dalam proses pembesaran, tu tandanya dia sihat, cerdik dan aktif. tapi dalam sabar, ada jgk rasa susah. bukan aku nak mengeluh. tapi sesape yg ada kt tempat aku pasti paham. bukan senang nak besarkan anak sendiri. tapi ramai jgk yg ckp, ala anak sorg pon susah ke... hmmm... susah sebab semuanya kita kene pikul sendiri. cuba bayangkan, kalau Julia meragam @ sakit @ demam @ ape² jela... aku tak boleh nak cakap "Julia g kt ayah la" or "cuba awak pulak yg tlg pujuk anak ni"... kt sape aku nak ckp camtu? walau tension, walau stress aku tetap kene layankan... tetap kene pujuk jgk... org tetap akan cakap, ala biasa la budak²... ye betul, aku paham budak banyak ragam. tapi sekurangnya kalau bedua tu boleh la begilir. boleh la beganti² kan...
 
Daily life, dgn keje semuanya tetap sama. Takde yg berubah. Kdg rasa bosan, tetapi bila diri yg tak nak berubah jd jgnla nak ngeluh banyak² yee.. Rasa mcm nak berenti keje, tp nak mkn ape dua beranak. Rasa cam nak balik dok kg.. tp still kene keje, plus nk pikir, nak tinggalkan mak lg. Ok ke dia, ready ke dia nak lepaskan kami. Tapi pikir lg, sampai bila nk dok ngn dia.. tunggu makcik kawin lagi taktau bila la wehhh hehehe...
 
Teringin nak wat bisnes.. sonok tgk kengkawan yg rajin niaga. Tapi mcm takde kekuatan. Kene jgk push ngn kwn tp still mcm ni.. so skg ni actually sape yg bemasalah.. masih belom ada kekuatan dan keberanian utk mengubah diri dan kehidupan. Kdg ada terpikir, sesekali amik risiko tak salah kot. Nak pikir bnyk pon tak guna jgk. Still dok situ...hmmm...
 
Tapi kalau ada daya pemangkin (ceh ayat) maybe boleh tejadi. Tapi di mana sumber inspirasi tu.. siapa atau ape yg boleh  jd inspirasi tuk makcik nehh... pikir lagi.. huhhhh...
 
Dah la dulu.. pc pon dah ok.. nti² boleh continue blog lagi yeayyyy...
 
 
Wasalam